ATSO Başkanı Budaktan AVM projelerine tepki:

ATSO Başkanı Budaktan AVM projelerine tepki: -Geçmişten bugüne yapılan yanlışlar nedeniyle Antalyada geleneksel ticaret yok olmaya yüz tutmuş, kent merkezi cazibesini kaybetmiş, ekonomik ve sosyal yaşam AVMlere mahkum edilmiş, ken


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Geçmişten bugüne yapılan yanlışlar nedeniyle Antalyada geleneksel ticaret yok olmaya yüz tutmuş, kent merkezi cazibesini kaybetmiş, ekonomik ve sosyal yaşam AVMlere mahkum edilmiş, kentimizin geleneksel kimliği bozulmuştur dedi.
     ATSO Başkanı Budak, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinin mart ayı toplantısında yeni bir alışveriş merkezi projesi için imar plan tadilatı kararının gündeme geldiğini hatırlattı. Kent merkezinde plansız bir biçimde veya imar planı tadilatlarıyla AVM yapımlarına ilişkin görüşlerinin bilindiğini belirten Budak, açıklamasında, Antalyada bu yöndeki imar planı tadilatlarının bitmek tükenmek bilmez biçimde devam etmesini anlamak mümkün değildir dedi.
     Antalyada ticari alanların planlanması, kent merkezinde AVM yoğunluğunun artırılmaması, toplu işyerleri ve geleneksel pazar yerleri yaratılması gerektiğini her fırsatta dile getirdiklerine değinen Budak, geçen yıl Antalya Bilgi Sistemi adıyla 65 bin işyerinin envanter ve haritasını çıkararak belediyelerin kullanımına sunduklarını anımsattı.
     Başkan Budak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Siyasi yorumlara neden olmamak için bu konudaki talep ve tepkilerimizi son derece dikkatli ve temkinli biçimde dile getiriyoruz. Ancak, Antalyada zaman geçmesine rağmen anlayış ve tavır değişikliği olmadığını, yıllardır yanlış olduğu herkes tarafından kabul edilmiş imar plansızlığının devam ettiğini üzüntüyle izliyoruz. Geçmişten bugüne yapılan yanlışlar nedeniyle Antalyada geleneksel ticaret yok olmaya yüz tutmuş, kent merkezi cazibesini kaybetmiş, ekonomik ve sosyal yaşam AVMlere mahkum edilmiş, kentimizin geleneksel kimliği bozulmuştur. Bir kentte güçlü ticaret ancak sağlıklı bir kentleşmeyle ticari alanların doğru planlanması ile mümkündür. Oysa kamu yararı dışında yapılan sürekli imar planı tadilatları plansızlığın derinleşmesi ve artık geriye dönüş imkanının da ortadan kaldırılması demektir. Bu durum daha fazla devam etmemeli, böyle gelen böyle gitmemelidir. Antalya siyaseti artık bu kötü gidişe dur demek zorundadır.
     Siyasi partilere ve belediye meclislerine çağrıda bulunan Budak, Antalya 2023 vizyonunda kentsel gelişme, imar planları ve ticari alanlar ilkelerinin belirlenmesi için bir araya gelinmesini istedi. Budak, bu yapılmadığı takdirde Antalyanın layık olduğu kentsel ve ekonomik gelişmeye kavuşamayacağını vurguladı.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber ATSO Başkanı Budaktan AVM projelerine tepki: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER