ATSO Başkanı Tosunoğlu:

ATSO Başkanı Tosunoğlu: -"Ardahana demiryolu ve havaalanı artık elzemdir"


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Latif Tosunoğlu, "Ardahana demiryolu ve havaalanı artık elzemdir" dedi.
     Tosunoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, teşvik yasasında Ardahanın 6. bölgede yer aldığını ancak bu durumun kendileri için yeterli olmadığını söyledi.
     Turizmcinin havaalanına, yatırımcının demiryoluna baktığını ifade eden Tosunoğlu, "Turizmciye burası 6. bölgedir, gel yatırım yap dediğimizde, Çıldır Gölü, Yanlızçam Kayak Merkezinin potansiyeline bakmadan havaalanı var mı- diye soruyor. Tabi ki haklı. Ardahanın her tarafında kışın kayak yapılabilir. Çıldır Gölünde 6 ay boyunca buz pateni, çeşitli sporlar yapılabilir. Çıldır, yazın da su sporlarının yapılabildiği göl" diye konuştu.
     Yatırımcının da demiryoluna önem verdiğini belirten Tosunoğlu, "Hükümete, bu bölgeye verdiği önemden dolayı teşekkür ediyoruz. Ancak her ortamda şunu ifade ediyorum, yetmiyor. Yani Ardahanı diğer illerle kıyaslamak mümkün mü- Şu ana kadar bir yatırımcı gelmedi çünkü yatırımcı farklı alternatiflere bakıyor. Fabrikatör de demiryolun var mı, ben hammaddeyi nasıl ucuza mal edebilirim- diyor. O da haklı" dedi.
     Teşvik bölgesinin her yönüyle planlanması gerektiğini vurgulayan Tosunoğlu, "Karadeniz ile bağlantı kurulan yolumuz düne kadar kar ve tipiden kapalıydı. Bu çok ciddi bir sorun. Ardahana demiryolu ve havaalanı artık elzemdir. Hükümet çok ciddi yatırımlar yaptı, bizim için elzem olan yatırımları da yapabilir diye düşünüyorum" diye konuştu.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber ATSO Başkanı Tosunoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER