ATSO Temmuz ayı olağan meclis toplantısı

ATSO Temmuz ayı olağan meclis toplantısı -ATSO Başkanı Budak: -Antalyanın 14 milletvekilinin bir araya gelip bu kalkınma projesine (EXPO) omuz vermesi gerekiyor -Antalyanın geleceğini yüzde 100 ilgilendiren asırlardır ilk


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, 2016da Antalya yapılması planlanan Dünya Botanik EXPOsunu, kalkınma projesi diye nitelendirerek, Antalyanın 14 milletvekilinin bir araya gelip bu kalkınma projesine omuz vermesi gerekiyor dedi.
     Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı. ATSO Temmuz ayı meclis toplantısında, Haziran ayı toplantı tutanakları okundu ve oy birliğiyle kabul edildi. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, yaptığı konuşmada, ATSO Bilgi Sistemi Projesinin 3 yıldır devam ettiğini belirterek, bunun bir envanter çalışması olduğunu ve Türkiyede en büyük eksikliğin ticaret ve sanayi envanterinin olmaması olduğunu söyledi.
     Bilgi sistemiyle çok büyük bir envantere ulaştıklarını vurgulayan Budak, şöyle konuştu:
     Envanteriniz olmazsa ne yapacağınızı bilemezsiniz. El yordamıyla yatırım yaparsınız. Bu bilgi sistemini çok önemsiyoruz. Bu proje bittiği zaman sanıyorum 12 Ağustosta linkler kullanıma açılacak. Hem Antalyaya hem de tüm kamu kurumlarının kullanımında olacak. Şuanda 65 bin bilgiye ulaşıldı, yani bu kadar kayıt var. Üyemiz olan olmayan herkes bu bilgi sisteminin içine dahil edildi. Bu bilgi sistemine girdiğinizde işletmenin ne sattığını, tabelasının nasıl olduğunu görebiliyorsunuz. Hangi caddede kaç telefoncu, kaç tekstilci var, ona göre bir işletme açacaksanız şapkanızı önünüze koyuyor ve kararınızı veriyorsunuz.
     Anadoluda yok olmaya yüz tutmuş ürünleri canlandırmak için çalışma yapan ATSOnun kadın girişimcilerini kutlayan Budak, üretilen proje ile yöresel ve bölgesel değerleri yaşatmak için 130. yıl koleksiyon halısının siparişini verdiklerini belirtti.
     Budak, Elmalı, Korkuteli ve Aksekideki yöresel bir ürünü ele alıp, bunu ekonomik proje haline getirmeyi planladıklarını kaydetti.
    
     -Kimse bizi çivi olarak görmesin-
    
     Çetin Osman Budak, 2016da Antalya yapılması planlanan Dünya Botanik EXPOsunu da, kalkınma projesi diye nitelendirdi. TBMMde görüşülen EXPO Yasa Tasarısının eksik çıktığını savunan Budak, şöyle konuştu:
     2012 yılı Ekim ayında TBMM açılacak. Aralık ayına kadar artık kanun çıkmalı. Çünkü kanun olmadan bir şey yapamıyoruz. Eğer çıkmazsa bir yıl daha geç kalınabilir. Kamu kurumları bir araya geliyor, bir takım projelerden bahsediyorlar. Ancak bilgi alamıyoruz, basın aracılığıyla duyuyoruz. Alt yapı çalışmaları, bağlantı yolları olmadan ve havaalanı genişletilmeden saha çalışmaları neye göre yapılacak- Projemiz yok. Proje yarışmaları açılmalı ancak açılmadı. Bu proje yarışmasının açılması lazım, çok önemli. En önemlisi ise kente sağlayacağı katkının maksimum olması. Artık önümüzde 3 yıl gibi bir süre var. Zaman gittikçe daralıyor. Bu işler siyasi işler değil. İktidar ve muhalefet çatışması değil. Bu iş siyaset üstü bir iş. Antalyanın 14 milletvekilinin bir araya gelip bu kalkınma projesine omuz vermesi gerekiyor. Bugün bir takım siyasi anlaşmazlıklar varmış gibi gözüküyor. Antalyanın geleceğini yüzde 100 ilgilendiren, asırlardır ilk defa eline gelmiş fırsatı ne olursunuz çarçur etmeyin. Bütün kurumlar bir araya gelip bu projeyi bitirmeli.
     ATSOnun bir takım eleştirilere maruz kaldığını da anlatan Budak, hiçbir siyasi partiyi ve siyaset kesimini memnun etmek gibi bir düşünceleri olmadığına dikkati çekti.
     ATSOnun 130 yıllık bir kurum olduğunu hatırlatan Budak, Kişiler gelip geçicidir. Demokratik bir kurumdur, gelenekleri kuralları olan bir kurumdur. (Elinde çekiç olan, herşeyi çivi olarak görür) diye bir söz vardır, ancak kimse bizi çivi olarak görmesin dedi.
    
     -Devlet bankaları özel bankalar gibi çalışıyor-
    
     Budak, Ziraat Bankasının tarımı, Halk Bankasının ise KOBİleri desteklemek üzere kurulduğunu anımsattı. Devlet bankalarının son dönemde özel banklar gibi çalıştığını belirten Budak, bankaların kredi vermek için evli çiftlerden herhangi birinin imzasını istediğine dikkati çekti. Kişisel kefaleti olanlardan da eş kefaleti istendiğini vurgulayan Budak, bunun aile facialarına neden olabileceğine işaret etti.
     Antalyada iş yeri enflasyonu yaşandığına da değinen Budak, aynı caddede aynı ürünleri satan 20 esnafın olmasının uygun olmadığını söyledi. Budak, Aynı caddede 20 tane ayakkabıcı, 30 tane tekstilci yan yana olmaz. Bir iş yeri ruhsatı verilecekse bizi de burada yetkili kılın. Biz ikinci ruhsat veren kurum olmalıyız. Bu yetki verilirse iş yeri enflasyonu ile ilgili sorun ortadan kalkar. Ticaret yerle bir oluyor böyle diye konuştu.
    
     -Antalyaspora destek çağrısı yinelendi-
    
     Antalyaspora kombine bileti alarak destek olmak istediklerini belirten Budak, Bizim profesyonel takımlara destek vermemiz yasak. İş adamları olarak en az bir kombine almamız lazım. Kent bizim, takım bizim. Antalyanın işadamlarıyız. Biz de Antalyalılık ruhu var. (Maça gitmeyebilirim) diye düşünen bile alsın. Giden bir yakınınıza verirsiniz diye konuştu.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber ATSO Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER