ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Serteser:

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Serteser: -Zafer Havalimanının açılmasıyla birlikte termal sağlık turizminin yanında iki olayında çok önem arz ettiğini düşünüyorum. 3 ilin arasına Fuar Merkezi ve Eğlence Merkezi kurulabilir


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Zafer Havalimanının açılmasıyla birlikte termal sağlık turizminin yanında iki olayında çok önem arz ettiğini belirterek, 3 ilin arasında bir yere Fuar Merkezi ve Eğlence Merkezi kurulabilir dedi.
     Serteser, Zafer Havalimanı çalışma toplantısında yaptığı konuşmada, Havalimanının Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşakın birbirine biraz daha yakınlaştıracağını ve 3 ile de faydası olacağını söyledi.
     Sağlık termal turizminin çok önemli olduğunu ifade eden Serteser, şöyle konuştu:
     Otellerimizden, tesislerimizden dolayı sağlık turizmi çok önemli. Aslına bakarsanız 3 il birden tamamen bir pazar konumuna gelebilir. Zafar Havalimanı projesinin en büyük faydası belki bu 3 ili daha da geliştirmek olacak. Dolayısıyla olaya bölgesel bakmak lazım. Bölgesel bakarken de bölgesel projeleri ortaya çıkarmamız gerekir. Hiçbir şey hayal edilmeden olmaz. Ben aslında termal sağlık turizminin yanında 2 olayında çok önem arz ettiğini düşünüyorum. Bunlardan bir tanesi Fuar Merkezi. Bizim 3 ilimizin çok önemli sektör güzellikleri var. Afyonkarahisar, gıda da, termal de ve mermer de çok önde gidiyor. Uşak tekstilde, seramikte önde, termali gelişebilir. Kütahya seramikte, çini de ve termalde önde gidiyor. Termal 3 ilimizde de var. Ayrıca, yumurta sektöründe Türkiyenin 3te bir ihracatı tek başına Afyonkarahisardan yapılıyor. Et ve et ürünleri konusunda çok ilerde. Dolayısıyla bir çok üründe lider. Bunu bir fuar merkeziyle tüm bu 3 ilinde odalarınında ortak olacağı borsalarının ortak olacağı fuar turizmi kurulabilirse burada iç turizmi ve dış turizme katkı sağlar diye düşünüyorum.
     Zafer Havalimanının kurulmasıyla birlikte 3 ilin ortasında yapılabilecek eğlence turizmi sayesinde dünyanın her yerinden müşteri çekilebileceğini vurgulayan Serteser, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar arasına güzel bir eğlence merkezi kurulabilir. Bizim en büyük özelliğimizin yatak kapasitemizin olması. Böyle bir yatırım bu 3 ilinde gelişmesini bu 3 ilde tesisler olmasını sağlayacaktır. Bunu başarabilirsek tüm dünyadan herkesin ilgisini çekebiliriz. Buna müsaitiz. Disnayland gibi bir eğlence merkezi kurabilirsek muazzam bir pazar elde edebiliriz. Termalde eğlenceyi birleştirebiliriz diye konuştu.
     Şerteser, Fuar Merkezinin hemen yapılabileceğini eğlence merkezi kurulması için de girişimlerde bulunulması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Serteser: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER