ATSO yönetim kurulu başkanlığı seçimi

ATSO yönetim kurulu başkanlığı seçimi -Başkan adayı Akıncı: -"Türkiyede ilk beşte bulunan ATSO şeffaf yönetilmemektedir. ATSOnun meclisi ile yönetilmesi gerekmektedir"


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olan Ali Rıza Akıncı, "Türkiyede ilk beşte bulunan ATSO şeffaf yönetilmemektedir. ATSOnun meclisi ile yönetilmesi gerekmektedir" dedi.
     Akıncı, yaptığı açıklamada, Antalyanın önemli bir kent olduğunu, ATSOnun merkezi idare ile paralel çalışma yürütülmesini sağlayacak bir oluşuma ihtiyacı bulunduğunu söyledi.
     Özellikle yatırım yapacak kurumlarla tartışmaya açık, kentin ekonomik imkanlarına uygun ve yerinde taleplerin çağrısının yapılması gerektiğini ifade eden Akıncı, ATSO başkanının, seçim öncesi kamuoyuna zamanlaması yanlış hedefler gösterdiğini savundu.
     Mevcut başkanın gerçekçi ve kentin lehine taleplerde bulunması gerektiğini belirten Akıncı, "Türkiyede ilk beşte bulunan ATSO şeffaf yönetilmemektedir. ATSOnun meclisi ile yönetilmesi gerekmektedir. Diğer kurumlara örnek olacak şekilde tüm gelir ve giderlerinin web sayfası aracılığıyla kamuoyuna paylaşılması ve diğer kurumlara örnek olması sağlanılmalıdır" diye konuştu.
     ATSO yönetim kurulu başkanlığına seçildiği takdirde kanunlara aykırı hiçbir davranışta bulunulmasına izin vermeyeceğini anlatan Akıncı, vergi ziyanına sebep olup Ödül töreni ile vergi verenleri kutlamanın, kurumun duruşunu ve misyonunu zedeleyen bir tutum olduğunu ileri sürdü.
     ATSOda resmi bakanlık evrak ve raporlarının gizlendiği, meclisin denetiminden kaçırıldığını iddia eden Akıncı, şöyle devam etti:
     "ATSOnun en önemli misyonu ticaret ve sanayinin önünü açmaktır. Antalya-Bucak arasında oluşturulacak yeni bir organize sanayi bölgesi için bugünden çalışılması gerekir. Antalya için kısa vadede daha gerçekçi ve acil ihtiyaçlarından biri olan Serik, Belek, Kadriye ve Kundudan yabancı konukların şehir merkezine gelmelerini sağlayacak raylı sistem yapılmalıdır. Bu durum esnafın yüzünü güldürecektir."
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber ATSO yönetim kurulu başkanlığı seçimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER