AÜde çifte bayram

AÜde çifte bayram -2012-ÖSYS sonuçlarına göre AÜ, uzaktan öğretimde geçen yıla göre bu yıl yüzde 14 büyüme gerçekleştirirken örgün eğitimde ise kontenjanlarının yüzde 99 oranında doldu


ESKİŞEHİR (A.A) - 2012-ÖSYS sonuçlarına göre Anadolu Üniversitesi (AÜ), uzaktan öğretimde geçen yıla göre bu yıl yüzde 14 büyüme gerçekleştirirken örgün eğitimde ise kontenjanlar yüzde 99 oranında doldu.
     AÜden yapılan açıklamada, 2012-ÖSYS sonuçlarına göre bu yıl AÜnün açık ve uzaktan eğitim programlarına 207 bin 225 öğrenci yerleştirildi. Geçen yıl bu programlara yerleştirilen öğrenci sayısı ise 181 bin 174. Bu rakamlara göre AÜnün açık ve uzaktan eğitim programlarına yerleştirilen öğrenci sayısı yüzde 14 büyüme gerçekleştirdi. Bu yılki sınav sonucunda açık öğretim programlarına yerleştirilen 1633 öğrencinin başarı puanı 500 ve üzeri olarak belirlendi.
     Örgün eğitimde programlarında kontenjanlarının yüzde 99u doldu. Geçen yıl 5028 öğrencinin yerleştirildiği örgün eğitim programlarına bu yıl, 5289 öğrenci yerleştirildi.
     Alınan sonuçlara ilişkin değerlendirmede bulunan AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, şunları kaydetti:
     Anadolu Üniversitesi olarak iki bayram birden yaşıyoruz. İkinci bayramımız tercihler nedeniyle elde ettiğimiz sonuçlar. 2,5 yıldır sürdürdüğümüz değişim ve dönüşüm projesinin meyvelerini almaya başladık. İşte bunun sonucu, Açık Öğretimde bir önceki yıla göre yüzde 14 büyüme gerçekleşti. Örgün eğitimde de Fizik ve Biyoloji bölümlerimiz haricindeki tüm bölümlerimiz yüzde 100 doluluğa ulaştı. Bizi tercih eden tüm öğrencilerimize ve velilerimize, teşekkür ediyorum. Başta öğrencilerimiz ve velilerimiz olmak üzere herkesin Bayramını kutluyorum.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AÜde çifte bayram Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER