AÜde havacılık çalıştayı başladı

AÜde havacılık çalıştayı başladı


ESKİŞEHİR (A.A) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Havacılık ve Uzay Tıbbı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Hava Aracı Bakım Kuruluşlarında Emniyet Yönetim Sistemi Uygulamalarına Geçiş Sürecinin Analiz Edilmesi konulu çalıştay başladı.
     AÜ İki Eylül Yerleşkesi Yabancı Diller Yüksekokulu Çok Amaçlı Salondaki etkinlikte, Türkiyedeki hava aracı bakım kuruluşlarının, emniyet yönetim sistemini uygulamaya aktarma sürecinde karşılaştıkları, sorunları ortaya çıkarmayı ve bu sorunlara çözüm aramayı amaçlıyor.
     AÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ender Gerede, çalıştayda yaptığı konuşmada, havacılık işletmelerinde emniyet yönetim sisteminin uygulanmasının Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı tarafından zorunlu hale getirildiğini söyledi.
     Emniyet yönetim sisteminin geçen yıldan itibaren Türkiyede de hava aracı bakım kuruluşları ve havayolu işletmelerinde uygulandığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Gerede, Emniyet yönetim sisteminin başarılı olması halinde Türkiye genelinde havacılık emniyeti artırılacak, ülkemizdeki havacılık faaliyetlerine duyulan güven sağlamlaştırılacak, kazalar ve emniyeti tehdit eden olaylar azaltılacak. Bu sayede faaliyet maliyetleri düzelecek ve hem kamu yararı hem de işletmeler fayda sağlayacak. Çalıştayın bu faydaların elde edilmesinde önemli bir araç olacağı düşünüyorum dedi.
     Programda, AÜ Havacılık ve Uzay Tıbbı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Muzaffer Çetingüç de merkezi tanıtan bir sunum yaptı.
     Etkinliğe, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın ile havacılık sektöründen davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber AÜde havacılık çalıştayı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER