Avanosa yapılacak yeni köprü için ödüllü

Avanosa yapılacak yeni köprü için ödüllü proje yarışması


NEVŞEHİR (A.A) - Avanos Belediyesi, ilçeye yapılması planlanan 4. köprü için 40 bin lira ödüllü proje yarışması düzenledi.
     Avanos Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Avanos köprüsü ve köprü girişlerinin mimari projelerinin elde edilmesi için belediye tarafından Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği kuralları içinde serbest, ulusal ve tek kademeli olarak yarışma düzenlendiği kaydedildi.
     Açıklamada, şu bilgiler verildi:
     Avanosun Yeni Köprüsü ve Çevresi Mimari Proje Yarışması konulu tasarım gerçekleştirilirken, kültür, sanat, bilim ve çevre değerlerinin rekabet yolu ile geliştirilmesine, çok sayıda seçenekten ekonomik, işlevsel ve yenilikçi çözümlerin seçilmesine, müelliflerinin saptanmasına ve güzel sanatların teşvikine, ayrıca ilgili mesleklerin gelişmesine, etik değerlerin yerleşmesine, uluslararası rekabet gücü kazanmalarına uygun ortam sağlanması amaçlanmaktadır.
     Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözenin danışman jürisi olduğu yarışmada birinci olan projeye 40 bin lira, ikinciye 30 bin lira, üçüncüye 20 bin lira, dördüncüye 15 bin lira, beşinciye 10 bin lira para ödülü verilecek.
     Ayrıca 5 projeye de 7 bin lira teşvik ödülü takdim edilecek.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Avanosa yapılacak yeni köprü için ödüllü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER