Avanosta HES bilgilendirme toplantısı yapıldı

Avanosta HES bilgilendirme toplantısı yapıldı


NEVŞEHİR (A.A) - Avanosta, Avanos Regülatörü ve Cemel Hidroelektrik Santrali (HES) Projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Avanos Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Avanos sınırları içerisinde Kızılırmak nehri üzerinde inşa edilmekte olan Avanos Regülatörü ve Cemel HES Projesi ile ilgili olarak firma yetkilileri tarafından çalışmalarla ilgili halkı bilgilendirmek üzere toplantı düzenlendi.
     Bilgilendirme toplantısında, firma yetkilileri, Türkiyede elektrik enerji ihtiyacı, sanayileşme, ekonomik gelişme ve nüfus artışı gibi nedenlerden dolayı hızla artan elektrik ihtiyacını karşılayabilmek için ve Türkiyenin enerjide dışa bağımlı pozisyonunu azaltmak üzere yapılan çalışmalara değinildi.
     Hidroelektrik santralleri ile ilgili olarak, yerli kaynakların kullanımına imkan vererek ithal yakıt bağımlılığının azaltması, ekonomik olması ve sera gazı salınımına neden olmaması, hızla artan elektrik enerjisi ihtiyacının karşılanmasında fosil yakıtlarla çalışan termik santrallere göre birçok faydasının olması gibi konular, toplantıda dile getirildi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Avanosta HES bilgilendirme toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER