Avanoslu çanak ustalarından AB projesine destek

Avanoslu çanak ustalarından AB projesine destek


NEVŞEHİR (A.A) - Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan Yaparak Yaşayarak adlı AB projesi kapsamında Avanosa gelen 11 öğrenci, çanak çömlek ustalarından uygulamalı eğitim aldı.
     Proje temsilcisi Yasin Tursun, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Ekimde başlayan projenin 160 gün süreceğini kaydetti.
     Projenin amacının çocukların ince kas becerilerini geliştirmek için kil işleme sanatını kullanmak olduğunu ifade eden Tursun, Bunun için Avanosta yapılan çanak, çömlek ve kil işlerini kullanmaya karar verdik. Amacımız kil işleme sanatının öğrenilmesi ve yaygınlaştırılmasının yanında bu kültürün devamının sağlanması dedi.
     Tursun, proje kapsamında Avanosta çanak çömlek ustaları Hakan ve Gökhan Özgül kardeşlerden ve rölyef sanatçısı Erdoğan Güleçten bu sanatın inceliklerini öğreneceklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Daha sonra bu öğrendiklerimizi de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Fatma Bacı Sevgi Evleri Çocuk Esirgeme Yuvasın-da kalan 6-9 yaşları arasındaki çocuklarla uygulamaya başlayacağız. Ayrıca projenin bitimine doğru yaptığımız çalışmaları hem Ahi Evran Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri ve öğretmelerine hem de bu alanda çalışan ana okulu öğretmenlerine sunmayı planlıyoruz. Bu proje de bize büyük destek olan Hakan ve Gökhan Özgül kardeşlere ve rölyef sanatçısı Erdoğan Güleçe çok teşekkür ederiz.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Avanoslu çanak ustalarından AB projesine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER