Avcılar bu kez avlamak yerine yemlediler

Avcılar bu kez avlamak yerine yemlediler -Çankırıda yaban hayatını desteklemek amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı ekiplerinin yaptığı ormanlık alandaki yemleme çalışmasına, avcılar da destek verdi -Ilgaz Avcılar Dernek Başkan


ÇANKIRI (A.A) - Çankırıda yaban hayatını desteklemek amacıyla doğaya yem bırakıldı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Çankırı Şube Müdürlüğü ekipleri ve Ilgaz Avcılar Derneği üyeleri, yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Çankırı Şube Müdürlüğü Yem Dağıtım Sorumlusu Mustafa Ata, çok sayıda yaban hayvanının bulunduğu Ilgaz Dağına müdürlüklerine bağlı ekiplerce yem bırakıldığını belirtti.
     Ağır kış şartlarında yaban hayatına destek olmak amacıyla bünyelerinde 10 ton yem bulundurduklarını anlatan Ata, Bugün burada 24 kişilik bir ekiple 500 kilogram buğday, 10 balya kuru ot, ekmek ve yemek artığı dağıttık. Yaban hayatının bu zorlu dönemlerinde bu çalışmayla yaban hayvanlarına destek vermeye çalışıyoruz diye konuştu.
    
     -Hem avlıyorlar hem de sahip çıkıyorlar-
    
     Ilgaz Avcılar Dernek Başkanı Ahmet Devrez de ağır kış şartları nedeniyle yaban hayvanlarının beslenme sorunu yaşadığını belirterek, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Çankırı Şube Müdürlüğü ekipleriyle yemlemeye katıldıklarını ifade etti.
     Dernek olarak amaçlarının avlarını hem korumak hem de zamanında avlanmak için yemlemeye katkı sağladıklarını belirten Devrez, Türkiyedeki bu yemlemeye katılan diğer avcı kulüplerine de teşekkür ediyorum. Burada hayvanların zor durumda olduğunu da bildiğimiz için buraya geldik. Onları yemledik. Avcılar olarak, hayvanları yemlemesini de, avlanmasını da biliyoruz dedi.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Avcılar bu kez avlamak yerine yemlediler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER