Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış: -Türkiye Cumhuriyeti, büyük devlet olmanın gereğini her zaman yerine getirecektir bundan kimsenin şüphesi olmasın


EDİRNE (A.A) - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye Cumhuriyeti, büyük devlet olmanın gereğini her zaman yerine getirecektir bundan kimsenin şüphesi olmasın dedi.
     Bulgaristandaki temaslarını tamamlayan AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Kapıkule Sınır Kapısından yurda giriş yaptı.
     İlgililerce karşılanan Bağış, daha sonra Kapıkule Vip Salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Bulgaristanın Sofya ve Kırcaali kentlerinde temaslarını tamamlamasının ardından yurda döndüğünü söyledi.
     Türkiye ve Bulgaristanın ilişkilerinin gelecek dönemde daha da geliştirileceğine işaret eden Bağış, şunları kaydetti:
     Kırcaalideki soydaşlarımızla birlikteydik. Bugün onlarla Cuma heyecanını yaşadık. Ayrıca, Kırcaalide hem pazarları gezdik hem de kapalı salon toplantısı gerçekleştirdik. Öte yandan, sayın Başbakanımızın selamlarını ilettik, dönüşte de Başbakanımıza onların selamını ileteceğim.
     Bulgaristandaki kardeşlerimiz artık Avrupa Birliğinin eşit vatandaşı olarak Bulgaristanın ve Avrupa Birliğinin kalkınmasına katkılarda bulunuyorlar. İnşallah önümüzdeki dönemde iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirteceğiz.
     Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, bir gazetecinin Suriye sınırındaki askeri sevkiyat konusundaki sorusuna Ben Suriye sınırında değilim, Türkiyenin Bulgaristan sınırındayım yanıtını verdi.
     Bulgaristan sınırında da çok şükür asayiş berkemal diyen Bağış, şöyle devam etti:
     Eskiden Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte, hep soğuk haberler gelirdi. Şimdi çok şükür Bulgaristan ve Türkiye arasında ayrıca batı komşularımızla ilişkilerimiz çok iyi. Avrupa Birliği sürecinde bizi destekliyorlar.
     Diğer sınırlardaki konuları bilmiyorum ama o konular ile ilgili arkadaşlarım eminim ki görevlerinin başındadır. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir ülkedir, büyük bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti, büyük devlet olmanın gereğini her zaman yerine getirecektir bundan kimsenin şüphesi olmasın.
     Edirne kent merkezinde bir ciğerciye uğrayan Bağış, Selimiye Camii ziyareti sonrası kara yoluyla İstanbula devam edecek.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Salih Baran
     Yayıncı: Ercan Halıcı
<< Önceki Haber Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER