Avrupa Komisyonundan MEÜye AKTS ve DE

Avrupa Komisyonundan MEÜye AKTS ve DE etiketleri


MERSİN (A.A) - etiket' title='Mersin haberleri'>Mersin Üniversitesi (MEÜ), Avrupa Komisyonu tarafından verilen Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) ve Diploma Eki (DE) etiketlerinin 2012 dönemi başvurularında başarılı olarak etiket almaya hak kazandı.
     MEÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından düzenlenen AKTS ve DE etiketi töreni, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
     Törene, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Fatih Hasdemir, AB Delegasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Vivre Vimpari, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkan vekili Bülent Özcanın yanı sıra etiket almaya hak kazanan üniversitelerin rektörleri katıldı.
     Açılış konuşmalarıyla başlayan törende, DE etiketi alan 19 yükseköğretim kurumu ile AKTS etiketi alan 11 yükseköğretim kurumunun etiket belgeleri üniversitelerin rektörlerine verildi.
     2012 yılında AKTS etiketi alan 11, DE etiketi alan 19 üniversiteden biri olan MEÜnün ödülünü Rektör Prof. Dr. Suha Aydın aldı.
    
     -ECTS Etiketi Nedir-
    
     Avrupa Kredi Transfer Sistemi (European Credit Transfer System Label), öğrencilerin yurtdışında aldıkları ve başarılı oldukları ders kredilerinin, bir yüksek öğrenim kurumundan diğerine transfer edilmelerini sağlayan bir sistem. Sınav ve değerlendirme notları genellikle notlarla ifade edilir. Avrupada çok çeşitli notlandırma sistemleri bulunmaktadır. Öğrencilerin yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından almış oldukları notların kendi ülkelerindeki kurumlar tarafından kolaylıkla anlaşabilmesi amacıyla, ECTS notlandırma sistemi getirilmiştir.
     Etiket, bu sistemi uygulamaya yeterli olan üniversitelere veriliyor.
     Diploma Eki (Diploma Supplement Label) ise uluslararası saydamlığı pekiştirmeyi hedefleyen ve elde edilmiş yeti ve becerilerin ve de bunların ifade edildiği diploma, derece, sertifika gibi belgelerin, akademik ve mesleki tanınmasını sağlamaya yönelik, bir yüksek öğretim diplomasına ek olarak verilen belge.
     Orijinal diplomada adı ve kimliği belirtilen kişinin takip edip başarıyla tamamladığı yurtdışı öğrenimin yapı, düzey, bağlam, içerik ve statüsünü tarif etmek üzere veriliyor.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Avrupa Komisyonundan MEÜye AKTS ve DE Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER