Avrupalı öğrenciler Melikgazide

Avrupalı öğrenciler Melikgazide


KAYSERİ (A.A) - Avrupa Birliği-nin Gençlik Değişim Projesi kapsamında Avrupadan gelen öğrenciler, Melikgazi Belediyesini ziyaret ederek belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.
     5 ayrı ülkeden 35 öğrencinin katıldığı ziyarette,öğrenciler Melikgazi ilçesini yakından görme imkanı buldular.
     Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Genç Tiyatrocular topluluğunca sunulan ve kabul edilen Dramaterapi projesi ile Gençlik Değişim Projesinin gerçekleştirildiğini söyledi.
     Büyükkılıç, AB projesi ile İtalya, Polonya, Litvanya, Bulgaristan ve Romanya-dan 35 öğrenci, yerel yönetimler, belediyenin görevleri ve çalışma alanları gibi konularda bilgilendirildi. Belediyemizce açılan yıl sonu el işi sergisini gezerek Anadolu el sanatları hakkında bilgi aldılar dedi.
     Bulgaristan öğrenci grubu içerinde yer alan Türk soydaş öğrenciler de ilk kez Türkiye-ye gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.
     Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Karaaslan öğrencilere Erciyesspor-un atkı ve formasını hediye etti. Öğrenciler de ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri Karaaslan-a verdi.
    
     Muhabir: Yemliha Kurt
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Avrupalı öğrenciler Melikgazide Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER