Avukatın başörtülü girdiği duruşmanın ertelenmesi

Avukatın başörtülü girdiği duruşmanın ertelenmesi -Kocaeli Baro Başkanı Tamer Solakoğlu: Başörtülü avukatların duruşmalara girmesinde bir sakınca veya engel yoktur. Mahkemeler, Danıştayın bu kararını uygulamak zorundadır


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Baro Başkanı Avukat Mehmet Tamer Solakoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalakın eşi avukat Zübeyde Kamalakın, Ankara Adliyesinde başörtüsüyle girdiği duruşmanın ertelenmesine ilişkin, Başörtülü avukatların duruşmalara girmesinde bir sakınca veya engel yoktur. Mahkemeler, Danıştayın bu kararını uygulamak zorundadır dedi.
     Solakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, avukat Zübeyde Kamalakın Ankara 2. Aile Mahkemesinde görülen duruşmaya başörtüsüyle girmesi üzerine hakimin, avukatların meslek kuralları ve kamu hizmeti yapmaları nedeniyle yargılamalara türbanlı giremeyecekleri gerekçesiyle yargılamayı ertelemesini eleştirdi.
     Danıştayın ilgili kararı gereğince, avukatların mahkemelere başörtüsü ile girmelerindeki sakıncanın ortadan kalktığını anlatan Solakoğlu, idari yargılama usulü kanununa göre, idare mahkemelerince ve Danıştay tarafından verilen yürütmeyi durdurma ve diğer kararların derhal uygulanması gerektiğine dikkati çekti.
     Solakoğlu, mahkeme hakiminin her ne kadar mahkemenin selametinden sorumlu olsa bile Danıştay 8. Dairesinin kararını uygulamak zorunda olduğunu vurgulayarak, Başörtülü avukatların duruşmalara girmesinde bir sakınca veya engel yoktur. Mahkemeler, bu kararı uygulamak zorundadır diye konuştu.
     Solakoğlu, başka bir yasal düzenleme yapılmadıkça başörtülü avukatların duruşmalara girebileceğini dile getirerek, Kocaeli Barosuna kayıtlı başörtülü avukatların, Danıştayın söz konusu kararından itibaren duruşmalara girdiklerini ve herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını söyledi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Avukatın başörtülü girdiği duruşmanın ertelenmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER