Avukatlar Günü

Avukatlar Günü -AK Parti Çanakkale milletvekilleri Daniş ve Kaşdemir mesaj yayımladı


ÇANAKKALE (A.A) - AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, Avukatlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Daniş ve Kaşdemir, yayımladıkları ortak mesajda, hukukun en temel prensiplerinden biri olan, savunma hakkı gibi kutsal bir görevin yerine getirilmesinde ve hukukun üstünlüğünün hakim olduğu, demokratik bir devlet olgusunun gerçekleşmesinde avukatlara önemli görevler düştüğünü bildirdi.
     Davalarda savunma hakkının kullanılmasının, adaletin tecellisi için en önemli araçlardan birisi olduğuna işaret eden Daniş ve Kaşdemir, şunları kaydetti:
     Mesleklerinin tüm zorluklarına rağmen, ülkemizin her karış toprağında adaletin tecellisi için çalışan değerli meslektaşlarımız, çalıştıkları yerlerde birçok zorlukla karşılaşmaktadırlar. AK Parti hükümetleri döneminde, bu sıkıntıların aşılması amacıyla birçok çalışma gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilmeye de devam edilmektedir. Özellikle, ülkemizin her yerinde ki adliyelerimizin fiziki imkanlarının geliştirilmesi, daha sağlıklı ve daha huzurlu bir çalışma yürütülebilmesi adına, değerli meslektaşlarımız ve adalet mekanizması içerisinde bulunan mesai arkadaşlarımız için oldukça büyük bir önem arz etmektedir.
     Eskiyen ve adalete güveni sarsan kanunların hızla değiştirilerek, daha modern, daha gerçekçi ve daha vicdani kanunlarla, ülkenin adalet sisteminin hızlandırılması adına özellikle yargı paketlerinde çok önemli düzenlemelere gidilmiş ve toplumun vicdanında yaralar açan birçok sistemsel arızanın önüne geçilmeye başlanmıştır. Güvenilir, adaletli ve hızlı bir yargılama sistemine geçilmesi için çalışmalarımız TBMM çatısı altında devam etmektedir. Bu süreçte bizlere fikir ve önerileriyle destek olan tüm meslektaşlarımıza teşekkürü bir borç bilmekteyiz.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER