Mart ayı enflasyon verileri

Mart ayı enflasyon verileri -DEİK İcra Kurulu Başkanı Yırcalı: -Gıpta ettiğimiz batı ülkeleri bile yüzde 10-15 arasında enflasyonla mücadele ediyor. Bu yüzden enflasyon verilerinin de olumlu göstergeler arasında sayılabileceğini dü


BALIKESİR (A.A) - Zafer Akpınar - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, mart ayı enflasyon verilerine ilişkin, Gıpta ettiğimiz batı ülkeleri bile yüzde 10-15 arasında enflasyonla mücadele ediyor. Bu yüzden enflasyon verilerinin de olumlu göstergeler arasında sayılabileceğini düşünüyorum dedi.
     Yırcalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekonomik meselelerde ülkenin, çok iyi durumda olduğunu söyledi.
     Geçen hafta Bursada düzenlenen Uludağ Ekonomik Zirvesinde yapılan toplantıda da ekonomik gelişmelerin konuşulduğunu ifade eden Yırcalı, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşekin yanı sıra yurt içi ve yurt dışından sektörlerinde önemli kişiler, iş dünyasının temsilcileri, Türkiyenin bugünkü durumunu ve geleceğini geniş değerlendirdiler diye konuştu.
     Zirvede Türkiyenin markalaştığına vurgu yapıldığını dile getiren Yırcalı, Ünlü ekonomist Nouriel Roubini, Türkiyenin önünün açık olduğunu, herkese örnek olabilecek şekilde siyasi ve ekonomik gelişme içinde bulunduğunu söyledi. Bu kişilere bunları söyleten, görüşleri yerleştiren, ülkenin ekonomik gelişmesidir ifadesini kullandı.
     Yırcalı, 2012de büyümenin yüzde 2,2 çıktığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Ben ve birçok arkadaşım bunu, yüzde 3,5-4 civarında bekliyorduk. İyi olabilirdi ama beklediğimizden düşük olmasına rağmen diğer Avrupa ülkeleriyle karşılaştırırsak önemli büyüme oranıdır. İngiltere 0,8 büyüdü, bu yıl da 0,2 öngörüyor. Yunanistan eksi 3, ABD yüzde 1,2 civarında büyüdü. AB genelinde de büyüme oranları düşük. OECD ülkeleri ortalama yüzde 1,7 büyüdü. Biz OECD içinde en fazla büyüyen ülkeyiz. 12 çeyrektir kesintisiz büyüyoruz. Ekonominin bu kadar iyi gittiği bir ortamda açıklanan enflasyon rakamları var. Bir parça yükseldiğini görüyoruz. Geçen yıllar ve başka ülkelerle mukayese edildiğinde yüzde 7 civarı, düşük kalıyor. Gıpta ettiğimiz batı ülkeleri bile yüzde 10-15 arasında enflasyonla mücadele ediyor. Bu yüzden enflasyon verilerinin de olumlu göstergeler arasında sayılabileceğini düşünüyorum.
     İşsizliğin yüzde 10un altına indiğine işaret eden Yırcalı, İtalya ve İspanyada yüzde 15-20lerde, Yunanistanda yüzde 25 civarında, Batı Avrupada bile yüzde 10-15 arasında dolaşıyor. ABDde de yüzde 10larda bulunuyor. Kurlarımızda fazla dalgalanma yok. Benim düşünceme göre, 2013ten sonra dünyada asıl savaş kurlar üzerinde olacak. Faizlerimiz düşüyor. İhracatımız artıyor değerlendirmesinde bulundu.
    
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Mart ayı enflasyon verileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER