Avukatlar Günü

Avukatlar Günü -Bayburt Üniversitesi Rektörü Coşkun: Yargının en önemli unsurlarından olan, savunma hakkını temsil eden tüm avukatların kutsal bir görev icra ediyorlar


BAYBURT (A.A) - Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, yargının en önemli unsurlarından olan savunma hakkını temsil eden tüm avukatların kutsal bir görev icra ettiklerini belirtti.
     Coşkun, Avukatlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, temel haklar içinde önemli bir yeri olan savunma hakkının temsilcisi, adaletin sağlanmasının ve hak arama özgürlüğünün yegane savunucuları olan avukatların, meslek etiğine ve kanunlara bağlı, adaletin sağlanması hususunda kararlı tavırlarıyla da takdir edildiğini belirtti.
     Yargının en önemli unsurlarından olan, savunma hakkını temsil eden tüm avukatların kutsal bir görev icra ettiklerini ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:
     Zaman zaman zor koşullarda görev yapmak zorunda bırakılan, kendilerine duyulan saygı ve güvene her zaman layık olduklarına inanıyor, hukukun üstünlüğü için doğrulukla ve fedakarlıkla çalışan hukuk devletimizin ve adaletin yapı taşları değerli avukatlarımızın Avukatlar Gününü, en içten dileklerimle kutluyorum.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER