Aydında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Aydında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği


AYDIN (A.A) - Aydında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
     Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonunda düzenlenen etkinliğe, AK Parti Aydın milletvekilleri Semiha Öyüş ve Ali Gültekin Kılınç, Aydın Valisi Kerem Al, Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Gönül Durulan, Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
     AK Parti Aydın Milletvekili Öyüş, etkinlikte yaptığı konuşmada, toplumda paylaşma ve dayanışma duygusunun aile içerisinde temellendiğine dikkat çekerek, Türkiyede aile içi şiddet sorununa sahip çıkılmaya başlanmıştır. Bu ve benzeri sorunların çözümü, aileye değer veren görüşlerin gelişmesiyle sağlanabilir. Aile, şiddeti değil, merhamet ve barışı temsil etmelidir dedi.
     Aydın Valisi Kerem Al ise basına yansıyan kadına şiddet görüntülerinin toplumun içini acıttığını, bu görüntülerin son bulabilmesi için herkesin elinden gelen gayreti sergilemesi gerektiğini kaydetti.
     Etkinlik kapsamında eski bakanlardan Işılay Saygın, Türk Kadınları Kültür Derneği İstanbul Şube Başkanı Cemalnur Sargut ve Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalının katılımıyla bir söyleşi de yapıldı.
     Kadınlar tarafından hazırlanan El Emeği Pazarının da açılışının yapıldığı etkinlikte, Aydın İstiklal Anaokulu öğrencilerinin, iş hayatında kadınlar konulu defile büyük beğeni topladı.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Aydında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER