Aydında şap hastalığı ile mücadele

Aydında şap hastalığı ile mücadele


AYDIN (A.A) - Aydın genelinde hayvan pazarlarının kapanmasına neden olan şap hastalığı ile mücadele sürerken ilçelere aşı dağıtımı başladı.
     Aydın İl Özel İdaresi tarafından alınan 104 bin doz aşının 30 bini, Çine ilçesine teslim edildi. Teslimatlarla ilgili açıklamalarda bulunan Çine Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan, ilçede 75 bin doz aşı ihtiyacı bulunduğunu, geri kalan miktarın da ilçeye gönderileceğini kaydetti.
     Aşılama işleminin Çinenin en riskli bölgesi olan Akçaova Beldesinden başlatıldığını ifade eden Atıgan, Aşılama işlemine Akçaovadan başlamamızın nedeni şap hastalığının bu beldeden başlamış olmasıdır. Aşılama sürecinde damızlık hayvan üreticilerinin yoğun olduğu köylere öncelik veriyoruz dedi.
     Hedeflerinin Kurban Bayramı öncesinde hastalıkla mücadele etmek olduğunu belirten Atıgan, ağustos ayı sonunda hayvan pazarlarının açılmasını ümit ettiklerini dile getirdi.
     Aşılama yapılması ile birlikte hayvancıların tedbirli olmasının önemli olduğuna dikkat çeken Atıgan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     (Şap aşısını yaptırdım) diye kimse tedbiri elden bırakmasın. Dezenfekte çalışmalarını aynı şekilde devam ettirsinler. Kurum olarak hayvan pazarının giriş ve çıkışlarında sıkı uygulama yapacağız. Üreticilerimiz de aynı uygulamayı işletmelerinde devam ettirsinler ve önlemi elden bırakmasınlar.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Aydında şap hastalığı ile mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER