Aydında tarihi yapılar mercek altına alınıyor

Aydında tarihi yapılar mercek altına alınıyor


AYDIN (A.A) - Aydın merkezde bulunan tarihi yapıların restore edilip gün yüzüne çıkarılması amacıyla çalışma başlatıldı.
     Aydın Valiliğinde konuya ilişkin düzenlenen toplantıya, Aydın Valisi Kerem Al, Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Aydın Temsilcisi Nilüfer Öztürkün yanı sıra ÇEKÜL üyeleri katıldı.
     Vali Kerem Al, kültürel değerlerin restore edilerek gün yüzüne çıkarılmasının ekonomik anlamda da kente değer kazandırdığını kaydetti.
     Valilik olarak ellerinde maddi kaynak bulunduğunu, tutarlı projeler sunulması halinde bunları değerlendireceklerini dile getiren Al, Kentte kültürel mirasın korunması, gün yüzüne çıkarılması amacıyla kullanılabilicek fon ve kaynak var. ÇEKÜL Vakfı, Mimarlar Odasından istifade ederek önemli restorasyon projeleri oluşturulması halinde bu kaynakları aktaracağız. Ayrıca kazı yerlerini gezerek buradaki ihtiyaçlara göre kaynak aktarımı yapacağız. Üzerimize düşen çok görev var dedi.
     ÇEKÜL Vakfı Aydın Temsilcisi Öztürk ise kentteki tarihi mirasın geliştirilmesi adına çeşitli projeler hazırladıklarını belirterek, Kentteki tarihi mimari yapıları düzenlemek, sokak sağlıklaştırması yapmak istiyoruz. Aydının sahip olduğu değerlerin göz önüne çıkarılması gerekiyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci / Suat Deniz
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Aydında tarihi yapılar mercek altına alınıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER