Aydınlı Cüneyt, hem okuyor hem ailesinin

Aydınlı Cüneyt, hem okuyor hem ailesinin geçimine katkı sağlıyor -Ortaokul 6. sınıf öğrencisi Cüneyt Aslanbağ: -Çalışmayı da okumayı da çok seviyorum -Anne Duran Aslanbağ: Yaşıtları sokakta ya da başka işlerle oyalanırken oğl


AYDIN (A.A) - İncirliova ilçesine bağlı Acarlar beldesinde yaşayan 12 yaşındaki Cüneyt Aslanbağ, hem eğitimine devam ediyor hem de çalışarak ailesinin geçimine katkı sağlıyor.
     60. Yıl Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Cüneyt Aslanbağ, bir çok yaşıtlarından farklı olarak eğitimine devam etmesinin yanı sıra okuldan arta kalan zamanlarından bir pide salonunda çalışmasıyla dikkat çekiyor.
     Cüneyt Aslanbağ, AA muhabirine 4 yıldır pidecide çalıştığını ve artık fırında tek başına pide pişirebildiğini ifade etti.
     Babasının 2 yıl önce vefat ettiğini ve çalışarak ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını dile getiren Cüneyt, şunları söyledi:
     Babam olmadığı için çalışmak zorundayım. Sabahları okula gidiyorum. Öğleden sonra ise pidecide çalışmaya devam ediyorum. Annem de okulda hizmetli olarak görev yapıyor. Annemin aldığı para ailemin geçimine yetmediği için ben de çalışmak zorunda kaldım. Beş kardeşiz hepimiz okuyoruz. Bu nedenle burada çalışıyorum. Pide yapmasını iyi bildiğim içinde ustam dışarıdaki işlerini görmeye gittiği zamanlarda işyerini tamamen bana teslim ediyor. Pideleri kendi ellerimle müşterilere yaparak hizmet ediyorum. Çalışmayı da okumayı da çok seviyorum dedi.
    
     -Annesi gurur duyuyor-
    
     Anne Duran Aslanbağ da oğlu ile her zaman gurur duyduğunu ifade ederek, Evimizin direği oğlum oldu. Yaşıtları sokakta ya da başka işlerle oyalanırken oğlum bu yaşta omzuna aldığı ağır yükü taşıyor. Okulunu aksatmadığı gibi ailesine de katıda bulunmak için pide salonunda çalışıyor. Ben de okulda çalışarak çocuklarıma bakıyorum. Başımızda babamız olmadığı için evin yükü hem Cüneytin hem de benim üzerime düştü. Mecburen çalışmak zorundayız dedi.
    
     Muhabir: Necip Uyanık / Suat Deniz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Aydınlı Cüneyt, hem okuyor hem ailesinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER