Okullarda Güvenli Eğitim Projesi

Okullarda Güvenli Eğitim Projesi -İzmir İl Emniyet Müdürü Bilkay: Uygulamaya okullarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına devam ediyoruz


İZMİR (A.A) - İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 2007 yılında imzalanan kapsamında İzmirde pilot bölge olarak uygulamaya konulan ve sonrasında yurt geneline yayılan Okullarda Güvenli Eğitimin Sağlanması Projesinin devam ettiğini bildirdi.
     Bilkay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle okul timleri oluşturulduğunu ve bu timde görevli polislere, iletişim, çocuk psikolojisi, çocuk ve suç kavramı, çocuk ve insan hakları, uyuşturucu madde özellikleri konularında eğitim verildiğini ifade etti,
     Okullardan sorumlu olan polislerin öncelikli görevinin okulun ve öğrencilerin güvenliğini sağlamak olduğunu ifade eden Bilkay, şunları kaydetti:
     Uygulamaya okullarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına devam ediyoruz. Okulları risk durumlarına göre gruplandırdık. Sorumlu polis memurlarımızın telefonları okul yönetimlerinde var. Sınıf öğretmenleri ve okul aile birliği başkanlarında da var. Haftada en az bir defa okullara uğrayan polisler, okullarda bilgi alışverişinde bulunuyorlar. Okul Müdürleri okulda ve çevresinde şüphelendikleri şahısları sorumlu polis arkadaşımıza bildiriyorlar.
     Bilkay, okul çevrelerinde görev yapan polislerin, özellikle uyuşturucuyla mücadeleye ağırlık verdiklerini dile getirerek, polislerin, etrafta dolaşan ve okulla ilgisi olmayan kişiler üzerinde gerekli çalışmaları yaptıklarını, ayrıca her türlü umuma açık yerlerle park ve bahçeler, öğrencileri olumsuz etkileyen veya tehdit eden internet salonu ve kafeteryalarda mevzuat çerçevesinde çalışma yaptıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Okullarda Güvenli Eğitim Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER