Azet Bacı ve Hamdi Dayı bez

Azet Bacı ve Hamdi Dayı bez bebeklerine yoğun ilgi -Malatyada Yeşilyurt Girişimci Kadınlar Derneği üyesi kadınların yaptığı Azet Bacı ve Hamdi Dayı bez bebekleri, 2 yılda 3 bine yakın müşteri buldu


MALATYA (A.A) - Yeşilyurt Girişimci Kadınlar Derneği üyesi kadınların yaptığı Azet Bacı ve Hamdi Dayı bez bebekleri, yoğun ilgi görerek, 2 yılda 3 bine yakın müşteri buldu.
     Dernek Başkanı Refika Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneği 2009 yılında kadınların sosyal hayata katılımını artırmak için kurduklarını söyledi. Derneğin kadınların evlerinde yaptığı el emeği göz nuru ürünleri pazarlamasına da aracılık ettiğini anlatan Uçar, böylece kadınların ekonomik olarak da bağımsız olması için mücadele verdiklerini kaydetti. Uçar, derneğin 30 üyesi bulunduğunu belirtti.
     Bazı üyelerle 2 yıldır Azet Bacı ve Hamdi Dayı isimli bez bebekler yaptıklarını hatırlatan Uçar, bu süreçte yaklaşık 3 bin bebek sattıklarını dile getirdi. Bebekleri Malatya Valiliğinin koordinasyonunda Ankara ve İstanbulda düzenlenen Malatya Tanıtım Günlerine de götürdüklerini anlatan Uçar, bebeklerin burada yoğun ilgi gördüğünü, çok satıldığını ifade etti.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 2011 yılında miting için geldiği Malatyada bebekleri gördüğünü kaydeden Uçar, Sayın Başbakanımız bebekleri üretmemizden memnun oldu, ilgilendi de. Valimiz o zaman Ulvi Sarandı. Kendisine bebeklerin pazarlanması için bize yardımcı olması talimatını verdi. O zamandan sonra bebeklerimiz çok sattı, çok yerlere girdi dedi.
     Azet Bacı ve Hamdi Dayı bebeklerine Malatyanın yöresel giysilerini dikip giydirdiklerini ifade eden Uçar, Bebeklerimizin çocukların vazgeçilmez oyuncağı olmasını istiyoruz. Amacımız çocukların yöresel giysi giyinen bu bebeklerle kendi kültürlerini, geleneklerini, ananelerini öğrenmeleri, unutmamaları. Bebekleri teşhir için tahta stantlar üzerine monte ediyoruz. Bebeklerimiz bu stantlarda eskiden annelerimizin, anneannelerimizin babaannelerimizin yaptığı işleri yapıyor. Köpük pestili yapıyor, tandır ekmeği pişiriyor, tarhana yapıyor, erişte kesiyor. diye konuştu.
    
     -Azet Bacılar kış hazırlığı yapıyor-
    
     Derneğin Yönetim Kurulu üyesi Gülderen Özcan da, 2 yıldır rağbet gören Azet Bacı ve Hamdi Dayı bez bebeklerinin görenlere kendi annesini, halasını, anneannesini, babaannesini hatırlattığını belirterek, herkesin bu bebeklerde kendinden bir şey bulduğunu söyledi.
     Dernek üyeleri olarak şu anda kış hazırlığı yaptıklarını aktaran Özcan, hazırladıkları ürünü özellikle gurbette yaşayan Malatyalılara sattıklarını bildirdi.
     Yönetim kurulu üyesi Güler Koşar da, Yeşilyurtta kadınların kış hazırlığı yaptığına değinerek, Sonbahar geldiği zaman ilçemizde hemen hemen her evde kış hazırlığı olur. Yiyeceklerimizi yapar, kışa bırakırız. Hazırlıklarımız tamamlanmak üzere. Pekmezimizi, erik ekşimizi, tarhanamızı, kurutmalıklarımızı hazırladık. Şimdi de erişte kesiyoruz. Dernek olarak bir nevi o geleneği sürdürmek istiyoruz. Kestiğimiz eriştelere ve diğer ürünlere bayağı bir talep var dedi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Azet Bacı ve Hamdi Dayı bez Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER