Aziziye Belediye Başkanı Cengiz, yaptıkları çalışmaları

Aziziye Belediye Başkanı Cengiz, yaptıkları çalışmaları değerlendirdi


ERZURUM (A.A) - Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, göreve geldikleri günden itibaren geçen 4 yıllık süreyi değerlendirdi.
     Cengiz, Müceldili Konağında düzenlediği basın toplantısında, göreve geldiklerinde Ilıca ve Dadaşkent belediyelerinin birleştiğini, borçlu iki belediye devraldıklarını söyledi.
     Görevde oldukları 4 yılda Aziziye ilçesinde fiziki ve sosyal alanda birçok yatırım yaptıklarını ifade eden Cengiz, 4 yılda 450 bin metrekare alan kamulaştırıldı. Ilıca Eski Mahallede 320 konut hak sahiplerine teslim edildi. Gezköyde de 300 bin metrekare alan kamulaştırıldı dedi.
     İlçeye 500 kişilik spor salonu yaptıklarını belirten Cengiz, 15 yıldır atıl durumda bulunan binayı da Kredi Yurtlar Kurumuna kiralayarak, kız öğrencilerin kullanımına açtıklarını söyledi.
     Dadaşkent ve Ilıcada 450 bin metrekare asfalt çalışması yaptıklarını anlatan Cengiz, İlçemize bağlı mahalle statüsündeki 20 köyde de taziye evi, çoban damı, köy odası, imamevi, düğün salonu gibi binaların yapımı için yaklaşık 1 milyon liralık malzeme desteğinde bulunduk. Kar yağdığı zaman ilk önce köy yollarımızın açılması için çalışma yapıyoruz. Ramazan ayında da köylerimizde Ramazan etkinlikleri düzenliyoruz diye konuştu.
     Aziziye ilçesi sınırları içinde bulunan 47 caminin ve 20 köy camisinin yıllık genel temizliğinin belediyelerince yapıldığını belirten Cengiz, cadde ve sokakların temiz ve güzel olması için çalışmalar yaptıklarını, refüj, kavşak, park ve bahçeleri çiçeklerle donattıklarını söyledi.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Aziziye Belediye Başkanı Cengiz, yaptıkları çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER