Azmetti, 20 yılda tıp doktoru oldu

Azmetti, 20 yılda tıp doktoru oldu -Eskişehirde laboratuvar teknisyeni Aksu, üç kez ara verdiği tıp fakültesini 20 yılda bitirdi -Aksu: Hayalim, Afrikaya gidip oradaki insanlara yardım etmek -Bundan sonraki ilk hedefim, m


ESKİŞEHİR (A.A) - Oktay Özden - Eskişehirde laboratuvar teknisyeni Metin Aksu, üç kez ara verdiği tıp eğitimini 20 yılda tamamlayarak doktor oldu.
     Eskişehir Devlet Hastanesi Acil Laboratuvarında 20 yıldır teknisyen olarak görev yapan Metin Aksu (39), iş hayatına başladığı yıl Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesini de kazandı.
     Aksu, 1992 yılı eylül ayında başladığı tıp eğitimine, işle birlikte sürdürmenin zorluğu başta olmak üzere değişik nedenlerle üç kez ara verdi ve çıkan aflardan da yararlanarak fakültesine geri döndü.
     Geceleri işe, gündüzleri ise tıp fakültesindeki derslerine devam eden Aksu, 28 Şubat 2013 tarihinde eğitimini tamamladı.
     Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir ay öncesine kadar tıp öğrencisi laboratuvar teknisyeniyken, bugün doktor olarak atanmaya hak kazandığını söyledi.
     Bir sağlık çalışanı olarak mesleğini icra ederken, aynı zamanda daha üst eğitim olan tıp fakültesine devam ettiğini anlatan Aksu, Her şeyden önce hem okuyup hem çalışmak zor. İki zor işi, mesai arkadaşlarımın da yardımıyla bir arada yürüttüm. Tıp eğitimime üç kez ara verdim, çok defa da bırakmayı düşündüm. Devam etmemek için pek çok sebep var. Bunlar kişisel, çevresel, ekonomik sebepler olabilir. Ama devam etmek için daha çok sebep var. Eğitime ara vermek, eğitimi bırakmak bir son değil. Her zaman devam etme şansımız var. 6 yılda bitirilebilen tıp eğitimi benim için uzun sürdü, arada boşluklar oluştu ama yine de bitirebildim. Tıp fakültesini bitirmem 20 yılı buldu. Bana eğitimim boyunca yardım eden arkadaşlarıma ve azmimi takdir eden herkese teşekkür ediyorum dedi.
     Nisan ayında çekilecek kurayla belirlenecek bir ilde mecburi hizmetini yerine getireceğini dile getiren Aksu, şöyle konuştu:
     Hayat boyu okumak, kendini geliştirmek gerekiyor. Her zaman ileriye gitmek, durmamak lazım. Bundan sonraki ilk hedefim, mecburi hizmetimi yerine getirmek ve ilerisi için uzmanlık eğitimi almak. Hayalim ise Afrikaya gidip oradaki insanlara yardım etmek. Türkiye, Somalide bir hastane yapıyor. En azından orada bir ya da iki yıl çalışmak isterdim. Doktorluk daha çok hizmet vermek, emek harcamak demek. Oraların doktor ihtiyacı çok fazla... Gerçekten Afrikada görev yapmanın, mesleki olarak beni tatmin edeceğine inanıyorum. Oradaki insanlara yardım etmenin, bana ayrı şeyler katacağını düşünüyorum.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Azmetti, 20 yılda tıp doktoru oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER