Babaannesinin eleştirisiyle hırslandı, dünya şampiyonu oldu

Babaannesinin eleştirisiyle hırslandı, dünya şampiyonu oldu -Kırklarelili karateci Neslihan Çalışkan, karateye başladığı ilk yıllarda babaannesinin eleştirileriyle hırslanarak Avrupa ve Dünya şampiyonluklarına imza attı (Fotoğra


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklarelili karateci Neslihan Çalışkan, karateye başladığı ilk yıllarda babaannesinin, Parayla dayak yiyorsun eleştirisine hırslanarak Avrupa ve Dünya şampiyonluklarına imza attı.
     Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonlukları bulunan 18 yaşındaki karateci Neslihan Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karate kursuna giden mahalledeki arkadaşlarından özenerek 7 yaşında karateye başladığını söyledi.
     Özendiği pek çok arkadaşının karateyi bırakmasına rağmen kendisinin sevdiği spor dalından vazgeçmediğini anlatan Çalışkan, Babaannem karate yapmama karşı çıktı, Parayla dayak yiyorsun dedi. Babaanneme bunun benim kararım olduğunu ve bu sporda başarılı olacağıma inandığımı söyledim. Daha sonra aldığım başarılarla gurur duydu. Genç yaşta büyük başarılar elde ettim. Başarılarımın her geçen gün arttığını görüyorum. Sürekli çalışmamın karşılığını alıyorum şeklinde konuştu.
     Bugüne kadar katıldığı 58 müsabakadan yalnızca 4ünden madalya alamayarak ayrıldığını anlatan Çalışkan, 2009 yılından itibaren Milli takım için mücadele ettiğini belirtti.
     Ben hedefi uç noktalarda olan bir sporcu olmadım diyen Çalışkan Ama her sporcu gibi bende olimpiyat şampiyonluğu yaşamak istiyorum. Hedefim 2020 yılında olimpiyatlarda mücadele etmek. Önemli bir sakatlığım olmadığı sürece karateyi bırakmayı düşünmüyorum. Beden eğitimi öğretmeni olup, milli sporcular yetiştirmek istiyorum şeklinde devam etti.
    
     -Anne Çalışkan: Kızım çalışmanın karşılığını aldı
    
     Anne Hicran Çalışkan da kızının düzenli ve istikrarlı çalışmasının karşılığını aldığını kaydederek, ailelerin çocuklarını spora yönlendirmeleri gerektiğini bildirdi.
     Kızının arkadaşlarına özenerek bu spora başladığını belirten Çalışkan, bu yönde ailenin desteklemesinin çok önemli olduğunu anlattı.
     Neslihan Çalışkan, 2004de Türkiye Karate Şampiyonu, 2005de Türkiye Karate Şampiyonası ikincisi, 2009da Avrupa Karate Şampiyonası ikincisi ve Dünya Karate Şampiyonu, 2010da Avrupa Karate Şampiyonu ve Dünya Gençler Karate Şampiyonu, 2011de Avrupa Karate şampiyonu ve Dünya Karate Şampiyonluğunun da bulunduğu birçok başarı elde etti.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Salih Baran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Babaannesinin eleştirisiyle hırslandı, dünya şampiyonu oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER