Bafra Kaymakamı Katırcı, köy ziyaretlerine başladı

Bafra Kaymakamı Katırcı, köy ziyaretlerine başladı


SAMSUN (A.A) - Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, köy ziyaretlerine başladı.
     Beraberindeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Müftüsü Burhan Keleş ile ilçeye bağlı Kalaycılı, Koruluk ve Fener köylerine giden Katırcı, vatandaşlarla sohbet etti.
     Kalaycılı köyünde İsmail Yükselin serasını inceleyen Katırcı, sıkıntıların aşılmasının bir yolunun, üründe çeşitlendirme yapmak olduğunu söyledi. Katırcı, Tek ürüne göre çalışmak değil, mevsimine göre... Bu sene sebze, gelecek yıl çeltik, ondan sonra kışlık yazlık sebze üretimi sıkıntıları çözer. Uzun sene sürekli çeltik yapıldığında toprak yoruluyor dedi.
     Koruluk köyünde ise yapılan kanal çalışmalarının çeltik üreticisi vatandaşları mağdur ettiği ileri sürüldü. Köyün yüzde 92sinin çeltik üreticiliğiyle uğraştığını söyleyen köylüler, su kanal çalışmaları yüzünden arazilerini ekemeyecek durumda olduklarını belirterek, mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.
     Kaymakamı Katırcı de sıkıntının bir şekilde aşılacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Firmayla da görüşürüz. Tam bir sıkıntılı süreç içerisindeyiz. Bir taraftan sıkı bir şekilde çalışıyorlar. 10-15 köyümüzde bu sıkıntılar var, bunun farkındayız. Burada yapacağımız şey, bu sene geçiş süreci içerisinde, firma da bize söz verdi, 2013 Mart ayına kadar bu kanal çalışmalarını bitirecek. Gelecek yıl bu çektiğimiz çileyi bir daha çekmeyeceğiz. Araç ve ekipmanlarımızdan faydalanarak bu 10-15 köydeki geçiş güzergahlarını, vatandaşın tarlasına traktörüyle geçebilecek çalışmayı bir an önce yapmamız lazım.
     (NA-ORH)
<< Önceki Haber Bafra Kaymakamı Katırcı, köy ziyaretlerine başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER