Bağcılarda sinemalı park inşa edilecek

Bağcılarda sinemalı park inşa edilecek


İSTANBUL (A.A) - Bağcılarda, içerisinde açık hava sinemasının da yer alacağı Kent Parkı inşa edilecek.
     Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye, kuruluşunun 20. yılında devasa bir yatırıma hazırlanıyor.
     Bu kapsamda, Fevziçakmak Mahallesinde 33 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak çok fonksiyonlu park, tamamlandığında ilçedeki en büyük yeşil alanlardan biri olacak.
     Araziye uyumlu olarak 3 kademeye oturtulmuş ve toplam kullanım alanı 1110 metrekare olan bir kafeteryanın bulunacağı parkta, su oyunları da yer alacak. Yer altı otoparkının da olacağı parkta, ilçedeki vatandaşlar piknik yapabilecek. Yürüyüş yolları ve spor aletlerinin planlandığı parkta, isteyen vatandaşlar da sportif faaliyetlerde bulunabilecek.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, nostalji bahçeleri ve parklarla ilçede kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmaya devam ettiklerini belirterek, Bakırköyden ayrılarak ilçe olduğumuz 1992de sadece 11 parkımız bulunuyordu. Bugün ise park sayımız 200e yaklaştı. Hedefimiz, ilçemizi parklar ve meyve bahçeleriyle donatmak ve kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak ifadelerini kullandı.
     Parkı en kısa sürede tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunmak istediklerini aktaran Çağırıcı, parkın tasarımıyla da önemli cazibe merkezlerinden biri olacağını kaydetti.
    
     Muhabir: İstanbul
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Bağcılarda sinemalı park inşa edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER