Bahreyndeki Bursa Tanıtım Günlerinin ardından

Bahreyndeki Bursa Tanıtım Günlerinin ardından -Bursa Valisi Harput: Her iş adamı arkadaşımız en az 8-10 iş görüşmesi yaptı. Yaklaşık 200 kişilik karşılıklı iş görüşmesinin yapıldığını biliyorum. Bugüne kadarki yurt dışı seyahatleri


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, 2013 Bursa Arap Turizm Ana Destinasyonu lansmanının yapıldığı Bahreyn gezisinin, Türk iş adamları açısından da çok güzel geçtiğini belirterek, Yaklaşık 200 kişilik karşılıklı iş görüşmesinin yapıldığını biliyorum. Bugüne kadarki yurt dışı seyahatlerimizde bu kadar iş görüşmesi ve iş bağlantısı yapıldığına ilk defa burada şahit oluyorum dedi.
     Harput, Bursa Tanıtım Günleri teması ve Bahreynde Bursa Günleri adıyla Manamada düzenlenen 2013 Bursa Arap Turizm Ana Destinasyonunun lansmanı kapsamında iki günlük Bahreyn temasları hakkında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bahreynde beklediklerinin çok üzerinde bir ilgi ve sıcak alaka gördüklerini belirtti.
     Vali Harput, Özellikle Bahreyn Kültür Turizm Bakanı ile turizm yetkililerinin, yine burada bulunan Arap Birliği Turizm Örgütü Başkanı ve Ürdün Umman, Cezayir, Libya turizm bakanları ve diğer pek çok bakanlıkların bakan ve yetkilileriyle birebir görüşmeler yaparak Bursa ile alakalı çok güzel görüş alışverişinde bulunduk. Hepsi, özellikle takdim ettiğimiz Bursa ile alakalı bilgi ve dokümanlardan son derece etkilendiklerini ifade ettiler diye konuştu.
     2013 yılının, Bursa Arap Turizm Ana Destinasyonu ilan edildiğine dikkat çeken Harput, 7 Nisanda Bursada büyük bir şölenle etkinliklerin startını vereceğiz. Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelikle beraber buradan bazı bakanların katılımıyla Ankaradaki Arap ülkelerinin turizm ataşeleri, büyükelçilikleri, turizm seyahat acenteleri ve sektörle alakalı geniş katılımlı, Bursaya ve Türkiyeye yakışan bir etkinlikle sezonu açacağız. Onun için de şu anda 3-4 bakan şimdiden gelmek istediklerini bize ifade ettiler ifadelerini kullandı.
    
     -İş bağlantıları-
    
     Bahreyn seyahatinin kendisini en çok mutlu eden yanlardan birinin, Türk işadamlarının çok güzel iş görüşmeleri yapmaları olduğunu vurgulayan Harput, şöyle devam etti:
     Her arkadaşımız en az 8-10 iş görüşmesi yaptı. Yaklaşık 200 kişilik karşılıklı iş görüşmesinin yapıldığını biliyorum. Bugüne kadarki yurt dışı seyahatlerimizde bu kadar iş görüşmesi ve iş bağlantısı yapıldığına ilk defa burada şahit oluyorum. Bu fevkalade güzel bir olay. Bursanın değerlerini, güzelliklerini, kültürünü, coğrafyasını, tarihini burada tanıtarak kardeşlik ilişkilerimize daha bir güç ve dinamizm getirmeye çalıştık. Turizm olayının hem dünya barışına hizmet ettiği hem de ekonomik bakımdan ülkelerin pek çoğunda ciddi bir sermaye oluşturmada yol açtığını biliyoruz. Bir Arap turistin 6 batılı turist kadar gelir getirdiği esas alınacak olursa bu bölgenin bize bakışını hep biliyoruz. Bursanın cazibesini çok iyi anlattığımız takdirde Bursa için çok büyük bir fırsatı yakalamış olacağız. Burada başlattığımız 2013 Bursa Arap Destinasyon programıyla alakalı yurt dışı Arap ülkesi programlarını önümüzdeki süreçte Dubai, Riyad, Katar, Kuveyt, Fas ve benzeri ülkelerde de inşallah gerçekleştirmek istiyoruz.
    
     -Recep Altepe-
    
     Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Bahreynde iki günü dolu dolu yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     2013 yılında Arapların ana destinasyonu ve Arap dünyasının en çok sevdiği şehirlerin başında bizim kentimiz geliyor. Bunu da bu destinasyon ilanıyla da görüyoruz. Bizler de bu ilgiyi daha da artırmak ve bölgeyle ilişkileri daha da geliştirmek amacıyla bu ülkelerde programlar düzenledik. Sayın valimizin başkanlığında Bursalı işadamlarımızla birlikte turizm dünyamızın değerli yöneticileri ve basınımızla birlikte Bursa olarak güçlü bir ekiple Bahreynde bulunduk. Burada özellikle Arap dünyasının turizm bölgesi olan nefes aldığı bölge Bahreynde güzel organizasyonlar yaşadık. Temennimiz 2013 yılının da Bursa için dolu dolu geçmesi. Özellikle bize büyük ilgisi olan Arap dünyasının Bursada bu konuda önemli bir şekilde davet edilmesi ve turizmdeki hedeflere ulaşılması. İnşallah bundan sonraki yapılacak çalışmalarla birlikte bu konuda en iyi sonucu alacağımıza inanıyorum.
    
     Muhabir: Kamuran Akkuş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bahreyndeki Bursa Tanıtım Günlerinin ardından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER