BAKA, kardeş ülkeye model ajans oluyor

BAKA, kardeş ülkeye model ajans oluyor -Azerbaycan Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı Danışmanı Hezi Eynalov, ülkelerinde kurulması öngörülen kalkınma ajansları için Antalyada ziyaretlerde bulundu


ANTALYA (A.A) - Azerbaycan Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı Danışmanı Hezi Eynalov, ülkelerinde kurulması öngörülen kalkınma ajansları için bilgi almak ve tecrübelerinden yararlanmak amacıyla Antalyada ziyaretlerde bulundu.
     Bakanlık danışmanı ve Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hezi Eynalov, turizm ve yenilenebilir enerji konularındaki çalışmaları yerinde incelemek, bilgi almak ve işbirliği imkanları için Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının (BAKA) Antalya Yatırım Destek Ofisini ziyaret etti.
     BAKA Antalya Yatırım Destek uzmanları tarafından Eynalova, Batı Akdenizde desteklenen turizm projeleri, bölgesel kalkınma konusunda gerçekleştirilen çalışmalar ve ajansın sahip olduğu tecrübeler anlatıldı.
     Eynalov daha sonra, BAKA Mali Destek Programından destek almaya hak kazanan Konyaaltı Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Temiz Enerji Projeleri Koordinatörlüğü ve Akdeniz Üniversitesini ziyaret ederek, BAKAnın 2010 ve 2011 Mali Destek Programları kapsamında desteklediği Turizm Bölgesinde Güvenli ve Çevre Dostu Çöp Toplama Altyapısı Kurulması, Atatürk Kültür Parkının Güneş Enerjisi ile Aydınlatılması, Gelenekten Geleceğe Döşemealtı Halıcılığı ve Engelsiz Antalya Engelsiz Turizm projeleriyle ilgili bilgi aldı.
     Türkiyein bölgesel kalkınma konusunda gerçekleştirdiği çalışmaları derleyerek konuya ilişkin bir rapor hazırlayan Doç. Dr. Eynalov, çalışmalar kapsamında bir ay içinde Baküde bölgesel kalkınma konulu bir konferans düzenleyeceklerini söyledi.
     BAKAnın turizm ve yenilenebilir enerji konularındaki tecrübelerinin Azerbaycanda kurulması öngörülen kalkınma ajansları için benzer bir yapılanma için önemli olduğunu vurgulayan Eynalov, BAKAnın başarılı çalışmalarından ve tecrübelerinden yararlanacaklarını belirtti.
     Eynalov, Türkiye ile Azerbaycanın birlikte çalışmalar yürütmesinin faydalı olabileceğini, böyle bir çalışmanın iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine ciddi katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber BAKA, kardeş ülkeye model ajans oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER