Bakan Eroğlu, açılışlar için Sakaryaya geliyor

Bakan Eroğlu, açılışlar için Sakaryaya geliyor -Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 15 Martta geleceği Sakaryada açılış ve temel atma törenlerine katılacak


SAKARYA (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere 15 Martta Sakaryaya gelecek.
     Eroğlu, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ziyaretlerinin ardından hava durumu uygun olursa açık havada düzenlenecek bir programla bazı projelerin temel atmasını ve açılışları gerçekleştirecek.
     Bakan Eroğlu, 72 Milyon TLlik yatırım olan Ballıkaya Barajının, Ferizli Nalköy ve Aşırlar Sulama göletlerinin de aralarında bulunduğu 9 tesisin temel atmasını, farklı bölgelerdeki taşkın koruma tesislerinden oluşan 4 tesisin de açılışını gerçekleştirecek.
    
     -Rafa kaldırılmış projeler hayata geçiriliyor-
    
     AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Bakan Eroğlunun açılışını yapacağı ve temelini atacağı projelere ilişkin, AK Parti hükümetinin tüm Türkiyede olduğu gibi Sakaryada da birçok projeyi hayata geçirdiğini söyledi.
     Daha önceki dönemlerde rafa kaldırılmış projelerin kendi iktidarları döneminde tozlu raflardan indirilerek bir bir hayata geçirildiğini belirten Uncuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Biz halkımızın istekleri ve talepleri doğrultusunda ne gerekiyorsa yapıyoruz. Sakaryanın mevcut sorunlarının iyileştirilmesinin yanında geleceğe yönelik projeleri de hayata geçiriyoruz. Bu çerçevede özellikle üzerinde durulan Ballıkaya Barajının da aralarında obulunduğu 13 projemizin açılışı için Orman ve Su İşleri Bakanımız geliyor. Ballıkaya projesi yaklaşık 72 Milyonluk bir yatırımdır. Bu proje 189 milyon metreküp su tutabilecek ve şehrimizin yıllarca su ihtiyacını karşılayacak önemli bir projedir. Sakaryamızın önümüzdeki dönem su ihtiyacını karşılayacak olan bu projeyi hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Diğer projeler de ilimiz için bir o kadar önemli. Nasip olursa halkımızı Orhan Cami meydanında düzenleyeceğimiz programa davet ediyorum.
    
     -Açılışı yapılacak projeler-
    
     Bakan Eroğlunun en önemli açılışlardan biri 71 Milyon liraya mal olan Ballıkaya Barajı olacak. Eroğlu, ardından 9 ayrı hizmetin temelini atacak.
     Açılışı gerçekleşecek olan hizmetler Sakarya Nehri Kıyı Tahkimleri, Erenler, Sapanca, Kurtköy ve Hendek Soğuksudaki taşkın su önleme setleri olacak.
     Temeli atılacak hizmetler ise Ballıkaya Barajı (İçme suyu), Merkez Aşılar Göleti Sulaması, Ferizli Nalköy Göleti Sulaması, Hendek Uludere (Taşkın Koruma), Sapanca Göl Mahallesi Sarp Deresi (Taşkın Koruma), Kocaali Damiraçma Köyü (Taşkın Koruma), Geyve Karaçay Deresi 2. Kısım (Taşkın Koruma), Sakarya Kocaali İlçe Merkezi (Taşkın Koruma) ve Sakarya Karapürçek Ahmetler Mahallesi Bazlamaç Deresi (Taşkın Koruma) şeklinde olacak.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Bakan Eroğlu, açılışlar için Sakaryaya geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER