Bakanlar Eker ve Yılmaz Bingöl

Bakanlar Eker ve Yılmaz Bingöl-de -Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: Bingöldeki 30 tesis için 7.5 milyon lira hibe verdik


BİNGÖL (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Bingöldeki 30 tesis için 7.5 milyon lire hibe desteği verdiklerini söyledi.
     Bakan Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen Tarım Sektörü Temsilcileriyle Buluşma Toplantısı--na katıldı.
     Bakan Eker toplantıda yaptığı konuşmada, gittikleri her ilde tarım ve hayvancılıkla ilgili ortak akıl toplantıları yaptıklarını, bu toplantıda da amaçlarının Bingölün tarımını masaya yatırmak olduğunu belirtti.
     Toplantıdan çıkan görüş ve önerileri bir uygulama planına dönüştüreceklerini ifade eden Eker, Tüm önerileri tedbir paketine dönüştüreceğiz. Bu önerilerin hangilerinin uygulanabilir ve hayata geçirilebilir olduğunu belirleyerek tedbirlerimizi alacağız dedi.
     Kırsal Kalkınma Programı kapsamında Bingöl-de yüzde 50-si hibe ile 30 tesisin hayata geçirildiğini vurgulayan Eker, Bingöl gibi nüfusu ve çiftçisi az bir kentte 30 tesis olması burada iyi bir kapasitenin kullanıldığı anlamına geliyor. Bingöldeki 30 tesis için 7.5 milyon lira hibe verdik. Bunlardan 11i bitkisel ürün işleme ve paketleme, 14ü hayvansal gıda ürün işleme tesisi. Ayrıca 5 soğuk hava deposu yapmışız. Buradaki usul şu, 600 bin lira sermayenin yarısını hibe veriyoruz diye konuştu.
     Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise Toprak Mahsulleri Ofisi-nin Bingöl-de alım yapmadığını anımsatarak, --Bingöl-de çiftçilerimiz sıkıntı yaşıyorlardı. Çiftçilerimiz sorunlarını bize iletiler. Bizde size (Eker-e) illetik. Toprak Mahsulleri Ofisi-nin geçici alım yapmasına imkan sağlayacak bir düzenleme yapıldı. Bundan da çiftçilerimiz çok memnun oldular. Maliyetler de düştü. Çiftçilerimiz daha uygun koşullarda ürünlerini satabilecekler-- dedi.
     Toplantıya Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bakanlar Eker ve Yılmaz Bingöl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER