Bakanlar Ergin ve Kılıç, Hatayda

Bakanlar Ergin ve Kılıç, Hatayda -Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Başbakanımızın emir ve talimatları doğrultusunda gerek Hataya, gerekse özelde İskenderuna gösterdiği özel ilgiyle beraber biz spor alanında yaptığımız bu hizmetl


HATAY (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Başbakanımızın emir ve talimatları doğrultusunda gerek Hataya gerekse özelde İskenderuna gösterdiği özel ilgiyle beraber biz spor alanında yaptığımız bu hizmetlere devam edeceğiz dedi.
     Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile İskenderun Gençlik Merkezinin inşaatında incelemelerde bulunan Bakan Kılıç, merkezin, Hatayda temeli atılan ilk gençlik merkezi olduğunu belirtti. Daha sonra da Antakya ve Kırıkhanda bu merkezlerden yapacaklarını bildiren Kılıç, Genç kardeşlerimiz buradan istifade edecekler. Başbakanımızın emir ve talimatları doğrultusunda gerek Hataya gerekse özelde İskenderuna gösterdiği özel ilgiyle beraber biz spor alanında yaptığımız bu hizmetlere devam edeceğiz diye konuştu.
     Gençlik merkezinin 2 katlı, 2 bin 400 metrekare kapalı alanda yer alacağını ve inşaatın 350 günde biteceğini vurgulayan Kılıç, İskenderun Spor Salonunu kısa bir sürede tamamlayıp hizmete açtık. Sentetik çimli ışıklandırmalı sahamız da gençlerimize hizmet ediyor. Bunun yanında İskenderuna bin kişilik bir öğrenci yurdu yapıp kısa bir süre içerisinde ihalesine başlayıp hizmete sunacağız dedi.
     Adalet Bakanı Ergin ise, İskenderuna spor alanında birçok hizmetlerin yapıldığını belirtti. Ergin ve Kılıç daha sonra spor salonu içerisindeki liseler arası basketbol maçını izledi.
     Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Ergin, bir gazetecinin Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından Halepte yaklaşık bin fabrikanın yağmalanarak malların Türkiyeye transfer edildiği yönünde iddiaların ortaya atıldığını belirterek yönelttiği soruyu Saçma ve absürt bir iddia. Suriye Dışişleri Bakanlığı bunlarla uğraşacağına kendi ülkelerinde yapmaları gerekenleri yapsınlar diye yanıtladı.
     Bu arada Bakan Kılıç, kentteki programı kapsamında Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencilerinin kaldığı Antakya Öğrenci Yurdunu ziyaret etti. Öğrenciler, Bakan Kılıçı türkülerle karşıladı. Kılıç, daha sonra yurdun yemekhanesinde öğrencilerle bir araya gelerek onların taleplerini dinledi.
    
     Muhabir: Lale Köklü-Emin Sansar-Ömer Soylu / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Bakanlar Ergin ve Kılıç, Hatayda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER