Bakanlar Taner Yıldız ve İsmet Yılmaz

Bakanlar Taner Yıldız ve İsmet Yılmaz Kayseride -Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız ile Milli Savunma Bakanı Yılmaz, TOKİnin Kayseride yaptırdığı konutların kura çekilişine katıldı


KAYSERİ (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) Sivaslı Dernekler Federasyonu üyeleri için Kayseride yaptırılan 464 konutun kura çekilişine katıldı.
     İl Kültür Müdürlüğündeki kura çekilişinde konuşan Bakan Yıldız, ev sahibi olacak vatandaşlara yeni konutlarında huzurla oturmaları temennisinde bulundu.
     Kura sonuçlarının vatandaşlar tarafından heyecanla beklendiğini ifade eden Yıldız, İnşallah çocuklarımıza ve geleceğimize daha güzel günler, daha iyi bir Türkiye ve daha rahat yaşanabilir bir Türkiye bırakacağız dedi.
     Hükümet olarak bu yönde gayret gösterdiklerini belirten Yıldız, şunları söyledi:
     Daha fazlasını hak ettiğinize inanıyoruz. Burada cıvıl cıvıl bulunan çocuklarımız inşallah bunları bizden daha fazlasıyla görmüş olacaklar. Evlerinizde huzurla ağız tadıyla oturmanızı diliyorum. Neler yaptığımızı sizler çok iyi biliyorsunuz. Ferasetinizle, basiretinizle, sağduyunuzla, sezgilerinizle sizler zaten Türkiyeyi daima izliyorsunuz.
     AK Parti Kayseri Milletvekili ve Kayseri Sivaslı Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Tamer de Sivaslı vatandaşların ev ihtiyacını karşıladığı için TOKİ yetkililerine teşekkür etti.
     TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın talimatları doğrultusunda başlatılan planlı kentleşme ve konut seferberliği kapsamında Kayseride yaptırdıkları 13 bin konutun 11 binini tamamladıklarını kaydetti.
    
     -570 bin konuta ulaştık-
    
     Konutların yanında sosyal alanlar inşa ettiklerini de vurgulayan Karabel, Kayseride okul, cami gibi 60 sosyal donatımız var. Bugün itibariyle Türkiyede 570 bin konut rakamına ulaşmış bulunuyoruz. Konutlarımızın yanı sıra 900 okul, 9 stadyum, 476 ticaret merkezi gibi daha pek çok sosyal alan inşa ettik. Ayrıca Türkiye genelinde bu yatırımlarla 900 bin kişiye istihdam sağlamış bulunuyoruz.
     Konuşmaların ardından Bakanlar Yılmaz ve Yıldız, bazı ailelerin konutlarını belirlemek için kura çekti.
     Bir vatandaşın, cam fanustaki isimlerin yazıldığı kağıtların karıştırılmasını istemesi üzerine Yılmaz, fanusu kaldırarak salladı.
    
     Muhabir: Esma Aygün / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Bakanlar Taner Yıldız ve İsmet Yılmaz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER