BAKİAD Başkanı Dikyurt:

BAKİAD Başkanı Dikyurt: -5084 sayılı teşvik yasasının uzatılmaması Bartında önemli oranda ekonomik, üretim, yatırım ve istihdam kayıplarına yol açacak


BARTIN (A.A) - Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Başkanı Birol Dikyurt, 5084 sayılı teşvik yasasının uzatılmaması Bartında önemli oranda ekonomik, üretim, yatırım ve istihdam kayıplarına yol açacak dedi.
     BAKİAD Başkanı Dikyurt, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) fabrikaları ziyaret ederek, yatırımcılarla görüş alışverişinde bulundu.
     Dikyurt, burada yaptığı konuşmada, 5084 sayılı teşvik yasasından 49 ilin yararlandığını hatırlatarak, bu iller arasında Bartının kişi başına düşen milli gelire göre 48. sırada yer aldığını belirtti.
     İlgili yasadan ilk etapta kişi başına düşen milli geliri bin 500 doların altındaki iller çıkarılacağını ve kentte kişi başına düşen milli gelirin halen bin 500 doların altında olduğunu ifade eden Dikyurt, şunları kaydetti:
     Yasa uygulandığı günden itibaren Bartında ekonomi canlanmıştır, OSBde yer kalmamıştır, kentte işsizlik önemli ölçüde azalmıştır. Tüm bu destekler için hükümetimize teşekkür ediyoruz. Ancak, bugünlere de kolay gelinmemiştir. Şimdi yasanın uzatılmaması, belini doğrultma aşamasına gelen sanayicilerin belini bükerek, kentteki kazanımların bir çırpıda kaybedilmesine yol açar ki bu da Bartını çok olumsuz etkileyecektir. Yasanın uzatılıp uzatılmayacağı iller belirlenirken ekonomik durumlar göz önünde bulundurularak karar verilmelidir. Kişi başına düşen milli geliri bin 500 doların altında yer alan 49 il arasında Iğdır, Bartın ve Şırnak olarak 3 ilimiz yer almaktadır. Yasa kapsamında bulunan 49 ilden 48. sırada kritik bir eşikte yer alan Bartın için 5084ün uzatılması öncelikle istihdam için hayati önem taşımaktadır. 5084 sayılı teşvik yasasının uzatılmaması Bartında önemli oranda ekonomik, üretim, yatırım ve istihdam kayıplarına yol açacak.
     Tekstil, orman ürünleri, taş ve toprağa dayalı üretim, demir çelik, gıda ve hizmet sektörleriyle ön plana çıkan Bartında yasadan il genelinde 10 bine yakın kişi istihdam edilerek yararlanmaktadır. Önümüzdeki 2 yıl çok kritiktir. Bu desteğin devam etmesi lazım. İlelebet devam etmesi gerekmiyor elbette ama bu dönemde devam etmesini Başbakanımızdan istirham ediyoruz
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber BAKİAD Başkanı Dikyurt: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER