Bakırköyde 378 yıllık sakız ağacı hala

Bakırköyde 378 yıllık sakız ağacı hala ayakta


İSTANBUL (A.A) - Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezinin bahçesindeki 378 yaşındaki sakız ağacı yıllara meydan okuyor.
     Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen yaptığı yazılı açıklamada, Bakırköylülerin de ilgiyle incelediği 378 yaşındaki sakız ağacının önüne yurttaşların merak ettikleri cevapları bulabilmeleri için plaket de astıklarını belirtti.
     Erzen, Dile kolay tam 378 yaşındaki sakız ağacı hala dimdik ayakta ve çiçek açmaya devam ediyor. Sakız ağacı belediyemizin koruması altında. Fransız devrimi, 1. ve 2. dünya savaşları, Türkiye Cumhuriyetinin kurulması, Marmara Depremi gibi önemli tarihi olayları ve afetleri gören sakız ağacı, umuyorum yüzyıllar boyunca daha çiçek açmaya devam edecek ifadelerini kullandı.
     Sakız ağacı hakkında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cahit Şatın araştırma yaptığı anlatan Erzen, Buna göre, sakız ağacının soyu, Anacadiaceae familyası, Pistacia Atlantica Desf. adında bir tür. Ağacın, 229 santimetre gövde çevresi, 72.93 santimetre gövde çapı, 7.90-8.10 boyu vardır. Doğum tarihi de 1635 yılının Mart ayıdır bilgisini verdi.
    
     Muhabir: Sefa Mutlu
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Bakırköyde 378 yıllık sakız ağacı hala Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER