Bal üreticilerinin yüzü destek ödemesiyle güldü

Bal üreticilerinin yüzü destek ödemesiyle güldü -Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Aydın: 2013 yılı içerisinde arı üreticilerine yönelik destekleme ödemelerinin başlamasıyla ilimizde yaklaşık 2 bin 100 üreticiye 3 milyon 500 bin lira


ORDU (A.A) - Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, 2013 yılı içerisinde arı üreticilerine yönelik destekleme ödemelerinin başlamasıyla ilimizde yaklaşık 2 bin 100 üreticiye 3 milyon 500 bin lira dağıtıldı dedi.
     Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bal üreticilerine yönelik destek ödemelerinin bu ayın başında başladığını belirtti.
     Türkiye çapında yaklaşık 38 bin üreticinin destekleme ödemelerinden yararlandığını ifade eden Aydın, Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da bütün arıcılarımızın yüzünü destekleme ödemeleri güldürdü diye konuştu.
     Arıcılara ödenen destek miktarının toplamda yaklaşık 40 milyon lira olduğunu anlatan Aydın, şöyle devam etti:
     Türkiyede arıcılarımıza yönelik destekleme ödemeleri bu yıl da devam etti. İlgili bakanlığımız tarafından arıcıların hesaplarına Şubat ayının başında paralar yattı. Hemen hemen bütün arıcılarımız destekleme ödemelerini almış durumda. Tüm Türkiyede arıcılar bu ödemelerden yararlanıyor. 2013 yılı içerisinde arı üreticilerine yönelik destekleme ödemelerinin başlamasıyla ilimizde yaklaşık 2 bin 100 üreticiye 3 milyon 500 bin lira dağıtıldı. Bu, bölgemiz için son derece önemlidir.
     Bu para sayesinde bölgede ekonomik kalkınma olacağını vurgulayan Aydın, Bu sıcak para tüm esnafımıza dolaylı bir şekilde yansıyacaktır diye konuştu.
     Aydın, destekleme ödemeleri sayesinde eksik malzemesi bulunan bütün arıcıların ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Bal üreticilerinin yüzü destek ödemesiyle güldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER