Balıkçı kooperatifleri başkanları DTOda buluştu

Balıkçı kooperatifleri başkanları DTOda buluştu -DTO Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol: -Antalyaya kazandırılacak 30 milyon liralık tesis, çağdaş yönetilmeli. Üyeler arasında sorun olmamalı. Bu nedenle Antalya merkezdeki balıkçı ko


ANTALYA (A.A) - Antalyadaki balıkçı kooperatifleri başkanları, Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesinde bir araya geldi.
     DTO Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erolun başkanlık yaptığı toplantıya, DTO Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, Basından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Ünlü, DTO Şube Müdürü Cüneyt Koşu, Yeni Liman Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Cavit Tankuş, Yeşil Antalya Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Salih Atılgan ile Antalya Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Cengiz Balta katıldı.
     Toplantıda balıkçı kooperatiflerinin genel kurullarını yaparak birleşme konusunda karar almaları için gerekli girişimlerin hemen başlatılması ele alındı. Yeşil Antalya Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Salih Atılgan ve Yeni Liman Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Cavit Tankuş, 2013 Şubat ayına kadar kooperatif genel kurullarının yapılması konusunda görüş birliğine vardı.
     Toplantıda ayrıca inşaatı devam eden balıkçı barınağı projesinde üst yapı olarak nelerin yer alması gerektiği konusu da görüşüldü. Kooperatiflere yeni üye alınıp alınmamasının da tartışıldığı toplantıda başkanlar, yeni üye yapılmaması konusunda görüş birliğine vardı.
    
     -Rantçılar fırsat kolluyor-
    
     DTO Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol, balıkçı barınağı tesislerini işletecek balıkçı kooperatifinin daha iyi çalışmasını sağlamak için birleşmenin sorunsuz çözümlenmesi gerektiğini bildirdi. Rantçıların bu balıkçı barınağını ele geçirmek için fırsat kolladıklarını savunan Erol, şunları kaydetti:
     Antalyanın en büyük sorunu olan Balıkçı Barınağı inşaatı devam ediyor. Antalyaya kazandırılacak 30 milyon liralık tesis, çağdaş yönetilmeli. Üyeler arasında sorun olmamalı. Bu nedenle Antalya merkezdeki balıkçı kooperatifleri birleşmeyi sorunsuz tamamlanmalı. Eğer birliktelik sağlanamazsa burayı elimizden alırlar. İstanbulda şimdiden Antalya Balıkçı Barınağı konuşulmaya başlandı. İstanbulda konuşanlar balığın değil, rantın peşindeler. Önemli olan birliktelik.
     Yeşil Antalya Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Salih Atılgan da balıkçılığın bitme noktasına geldiğini savundu. Teşvik sağlanmaması durumunda Antalyada gelecek 10 yıl içinde balıkçı kalmayacağını iddia eden Atılgan, şöyle devam etti:
     Yaşamını denizden, balıkçılıktan kazananların sayısı giderek azalıyor. Misine avcılığı yasaklandı. Bir çok zorluk getirildi. Balıkçı misine avından para kazanabiliyordu. Bir denizci olarak çocuğumu denize sokmak istemiyorum. Balıkçı barınağı bizim için büyük bir şans. İki kooperatifin birleşmesi çalışmalarını hızlandırmamız gerekir. Şimdilik kooperatife üyelik başvurularını durdurduk.
     Yeni Liman Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Cavit Tankuş, kooperatif üyeleriyle bir araya gelerek, birleşme konusunu hızlandıracaklarını bildirdi. Birleşme sonrası oluşacak kooperatifin isminin belirlenmesi konusunda üyelerinin de görüşlerini alacağını ifade eden Tankuş, Yıllardır çözümlenmesini istediğimiz balıkçı barınağı sorunu 2013te sona erecek. Bundan sonra iş, Antalyalı balıkçılara düşüyor. Balıkçı barınağını çok iyi yönetmemiz gerekiyor dedi.
    
     -Sirkülasyon merkezlerinin unutulduğu iddiası-
    
     Balıkçı Kooperatif Başkanları Atılgan ve Tankuş, inşaatı devam eden Balıkçı Barınağı projesinde liman içinde akıntı sirkülasyonunu sağlayacak menfezlerin yer almadığını öne sürdüler. İki başkan da liman içi sirkülasyon merkezlerinin yapılmaması durumunda balıkçı barınağını pis koku saracağı ve limanın bataklık haline dönüşebileceği uyarısında bulundu.
     Atılgan ve Tankuş, DTO Antalya Şubesi yöneticilerinden sorunun giderilmesi konusunda yardım istedi. DTO Başkanı Ahmet Erol, sorunun çözümü konusunda yetkililerle görüşeceklerini söyledi.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Balıkçı kooperatifleri başkanları DTOda buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER