Balıkesirdeki kuvvetli yağış

Balıkesirdeki kuvvetli yağış -AK Parti Genel Başkan Yardımcı Uğur: -Marmara ve Avşa Adalarında kuvvetli yağışın yol açtığı zararlar karşılanacak


BALIKESİR (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, Marmara ve Avşa Adalarında kuvvetli yağışın yol açtığı zararların karşılanacağını bildirdi.
     AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan ile kuvvetli yağışın etkili olduğu Marmara ilçesi ve Avşa beldesini ziyaret eden Uğur, selden zarar gören vatandaşlarla görüştü. Marmara Adasında meydana gelen sel felaketinin ardından bölgede yaraların sarılmaya başlandığını belirten Uğur, Balıkesir İl Özel İdaresinin olanlar ve kiralananlarla toplam 22 iş makinesinin, adanın merkezindeki ev ve iş yerlerinde bulunan taş ve molozları temizlediğini söyledi.
     Ulaşımın sadece gemiyle yapılabildiği adada devletin vatandaşın yanında olduğunu dile getiren Uğur, Vatandaşlara, Türk Kızılayı tarafından kumanya, su ve ekmek gönderilip acil ihtiyaçları karşılandı. Yıldırım düşmesiyle yanan trafonun yerine İl Özel İdaresi imkanlarıyla yenisi alındı. İlçeye sınırlı olarak su verilmeye başlandı. Ayrıca su isale hattındaki arızaların onarımı da devam ediyor. Marmara ve Avşa Adalarında kuvvetli yağışın yol açtığı zararlar karşılanacak diye konuştu.
     Sel sonrasında oluşan zararın tespitine yönelik ilçe kaymakamlığı bünyesinde tespit komisyonunun kurulduğunu ifade eden Uğur, oluşan maddi zararın kesin olarak belirleneceğini söyledi.
    
     -Zarar 800 bin lira-
    
     Sel baskınları sonrasında yaklaşık 800 bin liralık bir hasarın meydana geldiğinin tahmin edildiğini kaydeden Uğur, ilk etapta acil ihtiyaçların giderilmesi için Balıkesir Valiliği tarafından bölgeye 100 bin lira kaynak aktarıldığını açıkladı.
     Saraylar yolundaki kısmi çökmenin iyileştirildiğini, yolun ulaşıma açıldığını vurgulayan Uğur, çalışmaların aralıksız sürdüğünü sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ramazan Demir / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Balıkesirdeki kuvvetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER