Balıkesir Valisi Turhan:

Balıkesir Valisi Turhan: -İdarecilikteki temel felsefemiz insan odaklı hizmet olmalı


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, İdarecilikteki temel felsefemiz insan odaklı hizmet olmalı dedi.
     Vali Turhan, Balıkesir ilindeki kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülen yatırımların ele alındığı İl Koordinasyon Kurulu toplantısına başkanlık yaptı.
     Balıkesirde 3 milyar 459 milyon 825 bin lira maliyet bedelli 592 projenin bulunduğunu açıklayan Turhan, bugüne kadar yaklaşık 2 milyar liralık harcama yapıldığını bildirdi.
     Turhan, 592 projeden 105inin tamamlandığını ve 296sının ise devam ettiğini kaydederek, ihale aşamasında 74 proje bulunduğunu, 114 projenin ise başlama aşamasında olduğunu bildirdi.
     Toplantıya katılanlara seslenen Turhan, şunları kaydetti:
     İdarecilikteki temel felsefemiz insan odaklı hizmet olmalı. İşler hukuki olmalı, ayrıca mesleki terbiye ve eğitimden kaynaklanan vicdani yönü olmalıdır. Hizmetlerde, halkın kamu hizmetinden memnuniyetini nasıl artırabiliriz gayreti ve çabası içinde olunması gerekiyor. Öncelikle hukuki olmalı ve kamu hizmeti vatandaşa en kısa sürede iletilmeli. İnsanlarımızın temel sıkıntısı taleplere ilgisiz kalınması veya gecikmedir. Vatandaşın talepleri en kısa sürede yerine getirilmeli. Şikayetler ve talepler kurum müdürleri tarafından gözden geçirilmeli, vatandaşa geri dönüş yapılarak bilgi verilmelidir.
    
     Muhabir: Ramazan Demir
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Balıkesir Valisi Turhan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER