Balıkesirli öğrenciler Müzebüsle buluşacak

Balıkesirli öğrenciler Müzebüsle buluşacak


BALIKESİR (A.A) - Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objenin bulunduğu gezici müze, müzebüs, 18-22 Şubat tarihleri arasında Balıkesirde 5 okula uğrayacak.
     Kısıtlı imkanlar ve uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacıyla Rahmi M. Koç Müzesinin, 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze Balıkesirdeki gezisine, 18 Şubatta Balya ilçesindeki Ilıca Şehit Necmi Gürgen İlköğretim Okulu ile başlayacak. Müzebüs 19 Şubatta Balyada Koyuneri İlköğretim Okulu, 20 Şubatta İvrindi ilçesindeki Gazi Evrenos İlköğretim Okuluna uğradıktan sonra gezisini, 21 Şubat tarihinde merkezdeki Üçpınar İlköğretim Okulu ve 22 Şubatta ki Konakpınar Şehit Jandarma Başçavuş Erbu Serpan Ortaokulu sürdürecek.
     Yola çıktığı günden bu yana bin 355 okulda, 248 bin 616 öğrenciye ulaşan gezici müze, bu yıl da 29 ilde 133 okul ile 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.
     Müzebüste ulaşım, iletişim, kuvvet, hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor.
     Bu objeler arasında, buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati ve pilli araba gibi çeşitli eşyalar bulunuyor.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Balıkesirli öğrenciler Müzebüsle buluşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER