Balkan gençlerine girişimcilik desteği

Balkan gençlerine girişimcilik desteği -RUMALİSİAD tarafından Balkanlarda girişimciliği teşvik etmek ve ülkeler arası işbirliklerini arttırmak amacıyla hazırlanan projenin ABden destek aldığı, bu kapsamda 7 Balkan ülkesinden gençler ve


BURSA (A.A) - Rumelili Yönetici İşadamları ve Sanayicileri Derneği (RUMELİSİAD) tarafından Balkanlarda girişimciliği teşvik etmek, ülkeler arası işbirliklerini arttırmak amacıyla hazırlanan projenin ABden destek aldığı, bu kapsamda 7 Balkan ülkesinden gençler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin Bursaya geleceği bildirildi.
     RUMELİSİADdan yapılan yazılı açıklamada, Türkiyenin de dahil olduğu 12 Balkan ülkesi ile ilişkileri geliştirmek ve ekonomik işbirlikleri kurmak amacıyla çalışmaların hız kesmeden devam ettiği, Avrupa Birliği projeleri ile de sürece hız katıldığı belirtildi.
     RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, bu kapsamda Balkanlarda aktif olarak uzun süredir çalışmalarımızı sürdürdüklerini söyledi. Bölgeye sık sık ziyaretler düzenlediklerini belirten Aktaş, Gördük ki Balkan ülkelerinin ortak sorunu işsizlik. Özellikle genç nüfus işsizlik konusunda büyük sıkıntı yaşıyor ve çeşitli Avrupa ülkelerinde kaçak olarak çalışmak zorunda kalıyor dedi.
     Aktaş, genç işsizliğine karşı girişimciliğin desteklenmesi için çalışma başlattıklarını anlatarak, şöyle devam etti:
     Bu kapsamda ekibimiz Balkan Ülkelerinde Genç İşsizliğine Karşı Girişimciliğin Desteklenmesi projesini hazırladı. Kısa bir süre önce de 7 Balkan ülkesinden onay alarak projemizi başlattık. Projemize ABden hibe desteği çıktı. Balkan ülkelerindeki genç işsizliğine karşı girişimciliğin desteklenmesi için yapılacak faaliyetlerin görüşülmesi, gelecek dönemlerde yapılacak projelerin konuşulması ve ortaklıkların oluşturulması için Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Bosna Hersek, Sırbistan, Arnavutluk, Kosovadan oluşan 7 Balkan ülkesinden 7 kuruluş 2-8 Eylül 2012 tarihleri arasında proje faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere Bursada olacaklar. Onları kent dinamikleri ile bir araya getirecek ve ülkeler arasında girişimcileri teşvik etmek amacı ile projelerimizi yürütüyor olacağız.
     Proje Koordinatörü Arzu Kırayoğlu ise proje kapsamında 7 farklı ülkeden gençlerin ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bir hafta boyunca Bursada gerekli temasları yapacaklarını belirterek, Bizler de onlara kentimiz ve ülkemiz ile ilgili bilgileri vereceğiz. Bundan sonraki yıllarda bu ülkeler ile yapılacak işbirliklerinin temelini burada atıyor olacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Balkan gençlerine girişimcilik desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER