Balkan Ralli Kupasının yeniden başlaması

Balkan Ralli Kupasının yeniden başlaması -Yarışların uzun bir aradan sonra yeniden başlayacak olması, otomobil sporları camiası tarafından olumlu karşılandı -TOSFED Genel Sekreteri Serhan Acar: Balkan Ralli Kupası, sporcular


EDİRNE (A.A) - Gökhan Balcı - Balkan Ralli Kupasının yeniden başlayacak olması, otomobil sporları camiası tarafından olumlu karşılandı.
     Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Genel Sekreteri Serhan Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balkan Ralli Kupasının uzun yıllar sonra tekrar başlayacak olmasının Türk otomobil sporları açısından önemli olduğunu söyledi.
     Balkan Rallisiyle yarışçıların ucuz bütçelerle hem birbirleriyle hem de diğer ülkelerdeki sporcularla yarışmasının amaçlandığını anlatan Acar, kupanın, sürücülerin yeteneklerini göstermeleri açısından güzel bir fırsat olduğuna dikkati çekti.
     Kupaya, belli başlı güvenlik şartlarını sağlayan ve yarışmaya müsait olan bütün otomobillerin katılabileceğini ifade eden Acar, Bunun adı aslında Şampiyona ve kupanın da bir adım ötesinde. Avrupa Şampiyonası bütçelerine çıkmadan nispeten düşük bütçelerle her ülkenin sporcularına uluslararası deneyim kazandıracak bir organizasyon. Uluslararası yarışlara katılmak ulusal yarışlara katılmaktan farklı. Balkan Ralli Kupası, sporcularımızın farklı zemin koşullarında hız ve tecrübe kazanmaları açısından önemli. Bir Balkan şampiyonunun da Türkiyeden çıkması bizleri mutlu eder diye konuştu.
    
     -Castrol Ford Team Türkiye Takımı memnun-
    
     Castrol Ford Team Türkiye Direktörü Serdar Bostancı Balkan Ralli Kupasının tekrar başlayacak olmasının otomobil sporları açısından önemli ve değerli olduğunu belirtti.
     Kupanın zamanla daha iyi yerlere getirilmesi gerektiğini anlatan Bostancı, yeni TOSFED yönetiminin kupanın tekrar başlamasındaki girişimlerinin spor için büyük hizmet olduğunu söyledi.
     Organizasyonun, Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından tanınması için geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Bostancı, Biz bu şampiyonayı kovaladığımız dönemlerde FIAnın tanıdığı bir şampiyonaydı. Şu anda daha FIA tanımıyor. Dolayısıyla kendi aramızda yapsak bile çok önemli, çok büyük bir sportif değere haiz değil. Eminim önümüzdeki senelerde bu da halledilecektir diye konuştu.
     Bostancı, Balkan Ralli Kupasına Castrol Ford Team Türkiye olarak katılabileceklerini, kupanın ilk etabı olan Eskişehir Rallisinde elde edecekleri sonuca göre değerlendirme yapacaklarını kaydetti.
    
     -Yağız Avcı:Genç pilotlar için oldukça teşvik edici-
    
     Castrol Ford Team Türkiye Pilotu Yağız Avcı ise kupanın uzun zamandan sonra tekrar düzenlenmesinin güzel bir gelişme olduğunu belirtti.
     Yarışların düşük bütçeli olmasının pilotların ilgisini çekmesi açısından önemli olduğunu söyleyen Avcı, kupanın, Bulgaristan ve Sırbistanda düzenlenecek rallileri de kapsaması nedeniyle Doğu Avrupa Ralli Kupası ile benzerlik taşıdığına dikkati çekti.
     Yarışların kısa olmasının katılımı artırıcı bir etken olacağını anlatan Avcı, Belirli bir seviyeye gelmiş pilotlar kendilerini yabancı pilotlarla karşılaştırma şansına sahip olurlar. Çünkü Avrupa ve Dünya Ralli Şampiyonası yarışları oldukça masraflı ve pahalı yarışlar. Dolayısıyla bu kupa düşük bütçesi ile genç pilotlar için oldukça teşvik edici şeklinde konuştu.
    
     -Nejat Avcı:Devamı da gelir inşallah-
    
     Eski Ralli pilotu, 1997 Avrupa Ralli F2 Şampiyonu Nejat Avcı da Balkan Ralli Kupasının, Balkan ülkeleri arasındaki sportif kaynaşma açısından önemli olduğunu vurguladı.
     Bu organizasyonun ülkelerin tanıtımı açısından da önemli olduğunu ifade eden Avcı, Bu organizasyonun, Türk otomobil sporlarına büyük katkısı olacaktır. Çünkü pilotlarımız Balkan ülkelerinde yarışarak, oradaki pilotlarla mücadele ederek kendilerini geliştirecektir. Geçmiş yıllarda olduğu gibi düzenlenmesi iyi bir yaklaşım. Devamı da gelir inşallah. Düşük bütçeli yarışların düzenlenmesi de teşvik edici ifadesini kullandı.
    
     -Eskişehir Rallisi ile başlayacak-
    
     Bulgaristan Otomobil Sporları Federasyonunun (BFAS) ev sahipliğinde yapılan ve Türkiye, Yunanistan, Romanya ve Sırbistandan yetkililerin katıldığı toplantı ile başlatılmasına tekrar karar verilen Balkan Ralli Kupası, 4-5 Mayıs 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek Eskişehir Rallisi ile başlayacak.
     Kupaya, Bulgaristandaki Stari Stolitzi Rallisi (5-6 Haziran), Sırbistan Rallisi (21-22 Haziran), Romanyadaki Arad Rallisi (23-24 Ağustos) ve Yunanistandaki Salonica Rallisi (14-15 Eylül) ile devam edilecek.
    
     Yayıncı: Ersin Şiyhan
<< Önceki Haber Balkan Ralli Kupasının yeniden başlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER