Balkan Savaşlarının 100. yıl dönümü

Balkan Savaşlarının 100. yıl dönümü -Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Cankaloğlu: Türk ve Müslümanlara uygulanan Balkan soykırımını duyurmak görevimizdir


EDİRNE (A.A) - Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, Türk ve Müslümanlara uygulanan Balkan soykırımını duyurmanın görevleri olduğunu bildirdi.
     Cankaloğlu, Balkan Savaşlarının 100. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Balkan Savaşlarının Türklerin kaderinde siyah bir sayfaya kanla yazılan, gözyaşı, acı ve katliamlarla dolu olduğunu belirtti.
     Savaşların, sebep ve sonuçlarıyla çok iyi anlaşılması gereken, her döneme ibret olacak bir olay olduğunu ifade eden Cankaloğlu, şunları kaydetti:
     Balkan Savaşlarında Türkler katledilmiş, camiler kiliseye dönüştürülmüş, halk Hristiyanlığı kabule zorlanmıştır. Türklere yönelik katliamlar, uygulanan dini ve sosyal baskılar, evlerin yağmalanması yabancı temsilcilerin raporlarına da yansımıştır. Balkan savaşında 1,5 milyon kadar Türk, Sırp, Bulgar ve Rumlar tarafından yapılan korkunç bir soykırıma maruz kalarak katledilmiş, yaşadıkları topraklardan zorla çıkarılarak Trakya ve Anadoluya sığınmaya mecbur edilmiştir. Türk ve Müslümanlara uygulanan Balkan soykırımını duyurmak görevimizdir.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Balkan Savaşlarının 100. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER