Balkan Ülkeleri Kütüphaneler Birliği yıllık çalışma

Balkan Ülkeleri Kütüphaneler Birliği yıllık çalışma toplantısı -KLÜ Rektörü Prof. Dr. Aykaç: -Tarihte yaşanmış olumsuz birçok hadiseyi geride bırakmak suretiyle, olumsuzluklardan ders alarak bugünü ve geleceğimizi Balkanlarla birlik


KIRKLARELİ (A.A) - Balkan Ülkeleri Kütüphaneler Birliği (BLU) yıllık çalışma toplantısı Kırklarelide başladı.
     Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kültür Merkezi Salonundaki toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiyenin Balkan ülkeleriyle her alanda işbirliği içerisinde olması gerektiğini söyledi.
     Balkanlarda huzurun ve barışın temellerinin atıldığını belirten Aykaç, şunları kaydetti:
     Tarihte yaşanmış olumsuz birçok hadiseyi geride bırakmak suretiyle, olumsuzluklardan ders alarak bugünü ve geleceğimizi Balkanlarla birliklikte barış ve dostluk üzerine kurmalıyız. Bunun adımlarını ve temellerini bugün atarsak gelecekte de Balkanlarda barış, dostluk ve işbirliği hakim olacaktır. Bütün Balkan ülkelerinde yaşayan insanlarımıza huzur ve refah getirecektir. Bunu çok iyi değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Her alanda işbirliğini geliştirme konusunda istekli olmalıyız, her fırsatı da bu anlamda değerlendirmeliyiz. Bugün bunun en iyi zamanıdır.
     Toplantıda, Kırklareli Vali Yardımcısı Hikmet Çakmak ve BLU Başkanı Recep Zogo da birer konuşma yaptı.
     Öte yandan, 2 gün sürecek toplantı kapsamında yıllık değerlendirme ve BLU başkanlık seçiminin yapılacağı, ayrıca birliğin faaliyetlerinin görüşüleceği belirtildi.
     Üye ülke temsilcilerinin de ülkelerinde yaptıkları faaliyetleri anlatacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Balkan Ülkeleri Kütüphaneler Birliği yıllık çalışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER