Balkanlar için bilgi havuzu oluşturulacak

Balkanlar için bilgi havuzu oluşturulacak -AK Parti İzmir Milletvekili Sait: Türkiyedeki tüm üniversiteler ile işbirliği içinde uluslararası bir çalışma havuzu kurmak istiyoruz


İZMİR (A.A) - AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, Balkanlarla ilgili konuların tek noktadan öğrenilebileceği bir bilgi havuzu oluşturmak üzere çalışma başlattıklarını belirtti.
     Sait, yazılı açıklamasında, Türkiyede faaliyet veren 170 üniversite ile irtibat kurmayı hedefledikleri proje kapsamında YÖK Başkanı Prof. Gökhan Çetinsaya ile görüşme imkanı bulduklarını belirtti.
     Prof. Dr. Çetinsayanın çalışmaya sıcak baktığını bildiren Sait, şunları kaydetti:
     Üniversitelerin uluslararası ilişkiler bölümleri, stratejik araştırma merkezleri, Türk Dünyası Çalışmaları ile Balkan Araştırma Merkezlerinin başkan ve yönetim kurulunu oluşturan akademisyenlerini tespit ediyoruz. Bu hocalarımızla irtibata geçip İzmirde genişletilmiş bir uluslar arası çalışma toplantısı yapmak istiyoruz. Ardından uluslararası bir çalışma havuzu oluşturulacak. Üniversitelerle yapacağımız işbirliği sonunda oldukça önemli bir bilgi havuzu kuracağız. Havuzdan isteyen herkes ücretsiz yararlanabilecek. Üniversitelerin ardından bakanlıklar, belediyeler ve derneklerle görüşeceğiz.
     Proje kapsamında, ilk aşamada Balkanların araştırılacağını belirten Sait, Balkanlarla ilgili tüm konferans, seminer, kurs, gezi, ziyaret, master ve doktora tezleri, festival ve toplantıların bilgilerinin toplanarak oluşturulacak web sayfasında vatandaşların kullanımına ücretsiz tahsis edileceğini belirtti.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Balkanlar için bilgi havuzu oluşturulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER