Balonla kalp ritm bozukluğu ameliyatı

Balonla kalp ritm bozukluğu ameliyatı -Kütahyada ilk kez uygulandığı bildirilen yöntemle ameliyat edilen hastanın kalp ritm bozukluğu tedavi edildi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada ilk kez uygulandığı bildirilen yöntemle ameliyat edilen hastanın kalp ritm bozukluğu tedavi edildi.
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Basri Amasyalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, DPÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir erkek hastaya balonla cerrahi operasyon uyguladıklarını bildirdi.
     Ameliyatı, tıp literatüründe atrial fibrilasyon denilen ciddi ritm bozukluğunun tedavisi için yaptıklarını ve bunun Kütahyada ilk kez gerçekleştirildiğini belirten Doç. Dr. Amasyalı, şöyle devam etti:
     28 milimetre çapındaki balonları, bilgisayardan elde ettiğimiz görüntü yardımıyla kalbin sol tarafında çarpıntı yapan 2-3 odağa yerleştirdik. Balonları şişirerek iki seansta her bir bölgede 5-6 dakika bekledik. Böylece bu bölgeleri eksi 50 derece dondurmuş olduk. Daha sonra atrial fibrilasyonu bertaraf ettik. Operasyon yaklaşık iki saat sürdü.
     Doç. Dr. Amasyalı, atrial fibrilasyonun son derece inatçı bir ritm bozukluğu olduğunu ifade ederek, hastayı ilaç tedavisiyle tamamen iyileştirmenin zor olduğunu anlattı.
     Hastaların, ciddi yan etkileri bulunan ilaçları hayat boyu kullanmak zorunda kaldığını dile getiren Doç. Dr. Amasyalı, bu yöntemle hastanın hem ilaç kullanmaktan hem de hayatını alt üst eden ritm bozukluğundan kurtulduğunu kaydetti.
     Doç. Dr. Amasyalı, bu yöntemin dünyada yaygın olarak, Türkiyede ise büyük çaplı hastanelerde kullanıldığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Balonla kalp ritm bozukluğu ameliyatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER