Yunus Emre ve Taptuk Emre mezarı

Yunus Emre ve Taptuk Emre mezarı başında anıldı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Sandıklıda, Yunus Emre ve hocası Taptuk Emre, mezarı başında anıldı.
     Sandıklı Yunus Emre Mahallesi Yunus Emre Türbesinde gerçekleşen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Kuran-ı Kerim okunmasıyla devam eden program, şiir ve kompozisyon birincilerinin eserlerini seslendirmesiyle devam etti.
     Sandıklı Kaymakamı Ali Candan, programda yaptığı konuşmada, daha önce düzenlenen Yunus Emre ve hocası Taptuk Emreyi anma etkinliklerinde olduğu gibi bu etkinlikte de belediyenin büyük rol oynadığını belirtti.
     Geçmiş yıllarda anma programını sadece belediyenin düzenlediğini hatırlatan Candan, Bu yıl ki etkinliği birlik ve beraberlik içinde düzenliyoruz. Yunus Emrenin bir çok yerde mezarının olduğu söyleniyor. Kabrinin nerede olduğu değil Yunus Emreyi kalbimizde yaşatabilmek önemlidir. Yunus Emre felsefesini tam olarak çocuklarımıza anlatmalıyız bunun içinde önce biz kavramalıyız dedi.
     Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol da, anma etkinliğini ulusal platforma taşıyamadıklarını anlatarak, anma etkinliğini sadece belediye ya da başka kurumlarla yapmanın doğru olmadığını vatandaşların da konuyu benimsemesi gerektiğini kaydetti.
     Program sonunda şiir ve kompozisyon yarışmalarınca derece giren öğrencilere Sandıklı Hüdai Kaplıcalarında konaklama ödülü verildi.
     Daha sonra etkinlikler kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odası Toplantı Salonunda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Boz ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Karaman tarafından Yunus Emrenin hayatı ve yaşam felsefesini içeren konferans ve Yunus Emre ile ilgili şiir dinletisi gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Şevket Ünlü / Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Yunus Emre ve Taptuk Emre mezarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER