Bandırmanın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl

Bandırmanın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü -Belediye Başkanı Sedat Pekel: Kurtuluş Savaşında bizi dize getiremeyenler, hala çirkin emellerinden vazgeçmediler


BALIKESİR (A.A) - Bandırmanın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü törenle kutlandı.
     Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve Türk Bayrağı göndere çekildi.
     Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, günün anlam ve önemine değindiği konuşmasında, Bingöl ve Şemdinlide yaşanan terör olaylarının kurtuluş coşkusunu yaşadıkları bir günde Bandırma halkını da derinden yaraladığını söyledi.
     Pekel, Kurtuluş Savaşında bizi dize getiremeyenler, hala çirkin emellerinden vazgeçmediler. Terör, Türk milletinin bütünlüğüne asla zarar veremeyecek ve kanlı emellerine ulaşamayacaktır dedi.
     17 Eylülün, vatanın bir karış toprağından vazgeçilemeyeceğinin belgesi olduğunu anlatan Pekel, şöyle konuştu:
     17 Eylül, Bandırmanın düğünüdür, bayramıdır. Kurtuluş Savaşında bizi dize getiremeyenler, hala çirkin emellerinden vazgeçmediler. Bizi bölerek güçsüzleştirmeye çalışıyorlar. Aynı cephede, aynı kutsal değerler için savaşan Mehmetlerin arasına ayrılık tohumları ekmeye çalışıyorlar. Bunun için inanılmaz tuzaklar hazırlıyorlar. Başımıza ne belâlar musallat edilmedi ki- 30 yıldır içinden çıkamadığımız terör belası artık canımıza tak etti. Her gün, gencecik evlatlarının al bayrağa sarılı cenazelerini karşılamak yüreğimizi parçalıyor. Pek çok hayalleri, umutları, gelecek planları olan gençleri kara toprağa vermenin acısını artık yaşamak istemiyoruz.
     Pekel, kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirmeyi planladıkları konserleri ise terör saldırılarında şehit düşen asker ve polislerimizin anısına saygı amacıyla iptal ettiklerini açıkladı.
     Öğrencilerin şiirler okuduğu ve halk oyunları gösterilerinin yapıldığı törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Balıkesir milletvekilleri kutlama mesajı gönderdi.
     Bandırmanın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü nedeniyle Ayyıldıztepe Son Kurşun Anıtında da bir tören düzenlendi. Kalabalık bir topluluğunun katıldığı törende, vatandaşlara pilav ve ayran ikramında bulunuldu.
     Törenlere, Kaymakam Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel, Garnizon ve 6. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Mehmet Uğur Balkış, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ile sivil toplum örgütleri temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Ramazan Demir
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bandırmanın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER